ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη βουλή την Πέμπτη 12 Μάη τη συμφωνία για παραμονή, επέκταση και αναβάθμιση των αμερικανονατοϊκών βάσεων, που υπογράφτηκε τον Οκτώβρη του 2021 από τους υπουργούς εξωτερικών ΗΠΑ και Ελλάδας.

Η νέα συμφωνία για τις βάσεις θα έχει αρχικά 5ετή διάρκεια και θα μετατρέπεται στη συνέχεια σε αορίστου χρόνου. Η κυβέρνηση της ΝΔ σε πλήρη σύμπλευση και με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κάθε προηγούμενη μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο. Από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, το Στεφανοβίκειο, το Λιτόχωρο, το Άκτιο, την Καλαμάτα, την Ανδραβίδα και όπου αλλού αποφασίσουν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της.

Το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θα διασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Όλα αυτά την ώρα που ο ουκρανικός λαός πληρώνει με το αίμα του την ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας. Όταν ο ρώσικος ιμπεριαλισμός απειλεί με την εγκατάσταση πυρηνικών στον ρώσικο θύλακα του Καλίνινγκραντ σε περίπτωση ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Όταν ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ με τελεσίγραφο ανακοινώνει πριν μερικούς μήνες στην ελληνική αστική τάξη, ότι «γίνεται στόχος» με βάση την επέκταση των αμερικανικών βάσεων.

Ενώ η κατά μέτωπο επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ η πρόσβαση σε παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό αμφισβητείται ανοιχτά, ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά τσακίζονται από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, το σύστημα εμπλέκει τον λαό και τη νεολαία της χώρας σε ακόμα μεγαλύτερους πολεμικούς κινδύνους.

Οι φοιτητές στο πλάι του λαού να καταγγείλουμε αυτή τη νέα συμφωνία για τις βάσεις. Να διαδηλώσουμε στο πλάι του σε μία κατεύθυνση αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική. Να απαιτήσουμε να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να απαιτήσουμε το σταμάτημα του πολέμου στην Ουκρανία. Να παλέψουμε στην κατεύθυνση «ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ», γιατί κανένας ιμπεριαλιστής και καμία εξαρτημένη αστική τάξη δεν κόπτεται για τα συμφέροντα των λαών.

Όσο η αντιπαράθεση ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ – Ρωσία – ΕΕ – Κίνα) οξύνεται, τόσο πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενου ενός νέου παγκοσμίου πολέμου. Να βάλουμε φρένο στις φιλοπόλεμες διαθέσεις τους. Να παλέψουμε ενάντια στη νέα συμφωνία για τις βάσεις που θέλει τον ελληνικό λαό να ματώνει στο πλάι των αμερικανών συμμάχων του όπως είχε πει και ο υπ. Άμυνας Παναγιωτόπουλος. Οικοδομώντας ένα ισχυρό, μαζικό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

· ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!

· ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

· ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΊΑ, ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

· ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΌ ΠΡΟΣΤΆΤΕΣ!