Κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο

Κάτω ο νέος νόμος πλαίσιο! Η κυβέρνηση αποφασίζει να φέρει τον νέο νόμο-πλαίσιο σε μια περίοδο πολύ βολική για εκείνη, με τις σχολές άδειες και τους φοιτητές μακριά από τον τόπο σπουδών τους. Η πάγια τακτική της ψήφισης νόμων σε περιόδους όπου οι φοιτητές απουσιάζουν από τους συλλογικούς τους χώρους, αξιοποιήθηκε κατά κόρον στην διάρκεια της πανδημίας, αλλά και πιο πριν όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφιζε κατακαλόκαιρο του 2019 την κατάργηση του Ασύλου στα πρώτα βήματα της διακυβέρνησης της (βρίσκοντας στρωμένο τον δρόμο από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Έτσι και τώρα, βρίσκει ευκαιρία λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της (είτε πρόωρα είτε και στην 4ετια) να ψηφίσει έναν από τους πιο αντιδραστικούς και εφ'ολης της ύλης νόμους για την παιδεία. Περιλαμβάνει:

· Την συγχώνευση/κλείσιμο τμημάτων, ως συνέχεια της ΕΒΕ του νόμου 4777

· Την περαιτέρω διάλυση των πτυχίων και την αποσύνδεση τους από τα επαγγελματικά δικαιώματα

· Το χτύπημα στον φοιτητικό συνδικαλισμό, με την θέσπιση συμβουλίων φοιτητών και ενιαίων ψηφοδελτίων

· Την εισαγωγή ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων στην λειτουργία των σχολών (δίδακτρα) και τον ασφυκτικό έλεγχο με την δημιουργία των συμβουλίων διοίκησης

Όλα αυτά θα αποτελέσουν ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμα των παιδιών από λαϊκές οικογένειες να σπουδάζουν. Χέρι - χέρι με τον ν.4777, θα οδηγήσουν στην πλήρη ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού και θα διευκολύνουν την δημιουργία πειθήνιων φοιτητών που θα βγουν στην αγορά εργασίας με το κεφάλι ήδη σκυμμένο. Όσο και αν κραυγάζουν οι καθηγητές και οι πρυτάνεις οτι ο νόμος αυτός πλήττει τα συμφέροντα τους, ποτέ δεν θα γίνουν σύμμαχο στρώμα των φοιτητών, αφού οι ίδιοι είναι αυτοί που υλοποιούν την επίθεση στα Πανεπιστήμια και αυτός θα συνεχίσει να είναι ο ρόλος τους. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε ούτε από αυτούς, ούτε από οποιονδήποτε επίδοξο διαχειριστή του συστήματος που υπόσχεται να τον καταργήσει και αυτόν τον νόμο εν μία νυκτί. Οι φοιτητές να σταθούν στις δικές τους δυνάμεις και μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς να παλέψουν για να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο και να ανατραπεί ο ν. 4777. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας σε σπουδές, σε πτυχία με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, σε ελεύθερη πολιτική-συνδικαλιστική δράση στις σχολές!

Όλοι την Πέμπτη 14/07 στις κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο!

  • Αθήνα: Προπύλαια 6:30μμ
  • Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου 7:00μμ
  • Ηράκλειο: Λιοντάρια 7:00μμ