Κτηνιατρική Α.Π.Θ. / Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25/5 στις 6 μ.μ. στο Χριστοδούλου!

Μας κόβουν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση! Να το υπερασπιστούμε!

Τις τελευταίες μέρες στη Λέσχη του ΑΠΘ, πραγματοποιείται καθημερινά έλεγχος πάσο και καρτών σίτισης. Όταν δε οι φοιτητές μπλοκάρουν τον έλεγχο, εκβιαστικά η διεύθυνση κλείνει τα ρολά και δεν δίνουν φαγητό σε κανέναν. Ακόμα και όταν ο έλεγχος δεν γίνεται, λόγω της τεράστιας μείωσης των μερίδων (κατά 3000 περίπου), το φαγητό τελειώνει από νωρίς και οι φοιτητές μένουμε νηστικοί. Βλέπουμε πλέον καθαρά, τι σημαίνει η μείωση των μερίδων που είχε εξαγγελθεί(!).

Προκειμένου να μας πιέσουν να κάνουμε τα χαρτιά μας για κάρτες σίτισης, χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι δεν γίνεται να εγκριθεί κονδύλι για τη σίτιση αν δεν βγει ο αριθμός των μερίδων με βάση τις κάρτες σίτισης. Μας εκβιάζουν με αυτό τον τρόπο να δεχτούμε την ύπαρξη κριτηρίων και να αποδεχτούμε ότι δεν θα τρώμε όλοι. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι φοιτητές μπορούμε να επιβάλλουμε το δικαίωμά μας στη δωρεάν σίτιση αν κινητοποιηθούμε μαζικά, παρατεταμένα και με επίγνωση του στόχου μας. Άλλωστε το καθεστώς με τις κάρτες δεν είναι καινούριο για το ΑΠΘ, απλά κάθε φορά που πήγαινε να επιβληθεί, οι φοιτητές αντιδρούσαμε και δεν αφήναμε να εφαρμοστεί.

Άλλωστε στις Κλινικές της Κτηνιατρικής βιώνουμε καθημερινά την ίδια κατάσταση, όπου οι μερίδες που μας στέλνονται τελειώνουν έως και 5 λεπτά(!) μετά την έναρξη της διανομής, με αποτέλεσμα να μένουμε νηστικοί. Οι μερίδες που στέλνουν είναι μόλις 80 για να σιτιστούμε 3ο, 4ο και 5ο έτος. Τα έτη δηλαδή που υπάρχουμε στην Κλινική έως και 12ωρα (μέχρι και 24ωρα) καθημερινά, χωρίς ένα πιάτο φαγητό!

Στόχος της επίθεσης στην δωρεάν σίτιση είναι η επιβολή ταξικών φραγμών. Οι φοιτητές που δεν έχουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη να σπουδάσουν θα πεταχτούν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού η δωρεάν σίτιση είναι βασική προϋπόθεση για να μπορούμε να σπουδάσουμε!

Οι φοιτητές να πάρουμε ουσιαστικά την κατάσταση στα χέρια μας. Να μαζικοποιήσουμε τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση αγώνα! Να γίνουμε οργανωτές μαζικών και ανυποχώρητων κινητοποιήσεων, μέχρι τη διασφάλιση του καθολικού δικαιώματός μας στη σίτιση!

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Πέμπτη 25/5 στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο Χριστοδούλου!