ΞΑΝΘΗ| Οι τραμπουκισμοί και η λάσπη δε μας πτοούν!

Καταγγελία για τους τραμπουκισμούς και τη βία που υπέστη το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων στη συγκέντρωση 25/11.

Καταγγέλλουμε σε κάθε αγωνιστή, προοδευτικό εργαζόμενο και νέο τους τραμπουκισμούς και τη βία που υπέστη το μπλοκ μας στη συγκέντρωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών, που διοργάνωσε ο Φοιτητικός Σύλλογος Ξάνθης, την Παρασκευή 25/11 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Με περίσσιο θράσος άτομα που στήριζαν το μπλοκ με υπογραφή «συντρόφισσες ενάντια στην έμφυλη βία», και πρόσκεινται στον αναρχοαυτόνομο χώρο, πλησίασαν το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων, τραμπούκισαν και έβρισαν αγωνιστές, εκτόξευσαν λάσπη και προβοκατόρικα ψέματα και απαίτησαν να την αποχώρηση του μπλοκ. Στη συνέχεια, και χωρίς καμία ντροπή, προχώρησαν σε φασιστικού τύπου ενέργειες, άρπαξαν με τη βία και πέταξαν στα σκουπίδια το πανό μας.

Ποιοι είναι αυτοί που τολμάνε να αρπάζουν και να κατεβάζουν πανό που καταγγέλλει τη βία κατά των γυναικών και το σύστημα που τη γεννά και αναδεικνύει την ανάγκη του αγώνα για τη χειραφέτηση των γυναικών; Είναι αυτοί που εδώ και χρόνια έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας ενάντια στο χώρο μας με ανήθικες και ανυπόστατες κατηγορίες περί υπόθαλψης βιαστών που μόνο στόχο έχουν την τρομοκράτηση και την απομόνωση αγωνιστών του κινήματος, που δρουν εδώ και χρόνια στο σύλλογο φοιτητών. Αυτές οι λογικές εκφοβισμού με κατασκευασμένες κατηγορίες δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να τραυματίσουν αριστερούς αγωνιστές. Εδώ και χρόνια έχουμε δείξει πολιτική σοβαρότητα και ωριμότητα. Ωστόσο, οι επιθέσεις έχουν περάσει πλέον από τη συκοφαντία στον ανοιχτό τραμπουκισμό και δεν πρόκειται να τις ανεχτούμε. Αυτές τις ενέργειες μόνο από φασιστοειδή και δυνάμεις καταστολής του κράτους είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος να τις δεχόμαστε. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, αυτοί που τόλμησαν και έδρασαν με αυτό το τραμπούκικο τρόπο, όπως δεν ανεχόμαστε τέτοιες ενέργειες από τους φασίστες και τα ΜΑΤ έτσι δεν θα τις ανεχτούμε ούτε από αυτούς, όπως και από κανέναν άλλον!

Απ’ ότι φαίνεται αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι παλεύουμε και υπερασπιζόμαστε μέσα από την οργανωμένη πάλη τα δικαιώματα των γυναικών, που παλεύουμε για τη γυναικεία χειραφέτηση, τους ενοχλεί που υποδεικνύουμε τον πραγματικό υπαίτιο που γεννά τις δολοφονίες γυναικών και τους βιασμούς. Αλήθεια, με ποιον είναι, εν τέλει, πραγματικά αυτοί που πέταξαν το πανό μας, με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, στα σκουπίδια;

Ποιοι είναι αυτοί που τολμάνε σε συγκέντρωση- διαδήλωση να αυτό- ορίζονται «χωροφύλακες» της πλατείας και να αποφασίζουν ποιος θα ανοίξει πανό και ποιος θα διαδηλώσει; Κατά τη δική μας άποψη, στο κίνημα και στις διαδηλώσεις δε χωράνε «χωροφύλακες». Χωράει κάθε αγωνιστική, αριστερή, προοδευτική άποψη που παλεύει για τα δικαιώματα του λαού, των νέων, των γυναικών. Δεν υπάρχουν «δικαστές» και «δικηγόροι», υπάρχουν πολιτικές απόψεις που αντιπαρατίθενται και μέσα στην κίνηση και στην πάλη αναδεικνύεται ποια άποψη είναι σωστή και ποια είναι λάθος.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν ανεχτήκαμε τους τραμπουκισμούς, παραμείναμε στην πλατεία και ανοίξαμε ξανά το πανό μας. Για την ιστορία, οι τραμπουκισμοί συνεχίστηκαν και μέσα στο χώρο του Ασύλου με σκίσιμο των αφισών των Αγωνιστικών Κινήσεων και βρίσιμο συναγωνιστών μας. Με τέτοιο τρόπο δρουν μόνο όσοι ενοχλούνται από την πολιτική δράση των Αγωνιστικών Κινήσεων, όσοι ενοχλούνται από την παρουσία μας στις σχολές, την πάλη που διεξάγουμε καθημερινά για το δικαίωμα των φοιτητών στις σπουδές, για την ενεργοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου.

Καλούμε κάθε αριστερή και προοδευτική δύναμη και το Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης να πάρει θέση καταγγελίας του περιστατικού. Είναι ζήτημα υπεράσπισης των δημοκρατικών διαδικασιών του κινήματος τέτοιες συμπεριφορές να μην γίνονται ανεκτές και να περιθωριοποιούνται.