ΠΑΤΡΑ | Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Χημικό

Το τελευταίο διάστημα η ΔΑΠ στο Χημικό προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον χώρο που διατηρούσε τραπεζάκι και πολιτικό υλικό το Ελευθεριακό Σχήμα τα τελευταία χρόνια, σκίζοντας αφίσες και μεταφέροντας δικό τους τραπεζάκι μπροστά από εκείνο του Ελευθεριακού Σχήματος. Την Δευτέρα 24/10 υπήρξε συμπλοκή μεταξύ μελών του Ελευθεριακού Σχήματος και της ΔΑΠ στην προσπάθεια των πρώτων να επαναδιεκδικήσουν τον χώρο τους στη σχολή. Στην συνέχεια, μετά από κλήση της ΔΑΠ, μετέβηκε στον χώρο ο πρύτανης X.Μπούρας ο οποίος ζήτησε από τα μέλη της ΔΑΠ να κάνουν επώνυμες κατηγορίες στην πρυτανεία και εξαπέλυσε απειλές για εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για πειθαρχικά και διαγραφές.

Είναι ξεκάθαρο πως η ΔΑΠ ως κύριος εκφραστής της κυβέρνησης και της πολιτικής της, θυμάται τους συλλόγους και υπερασπίζεται τον πολιτικό λόγο στις σχολές, μόνο για να προβοκάρει και να δράσει διαλυτικά για αυτούς. Κατά τα άλλα, υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική που βάζει την αστυνομία μέσα στις σχολές και προσπαθεί να βάλει χέρι στους συλλόγους, ψηφίζοντας νόμους για τη διάλυσή τους και για τη δημιουργία οργάνων αντιπαραθετικών σε αυτούς. Ανέκαθεν η ΔΑΠ λειτουργούσε με όρους τραμπουκισμού, διαλύοντας διαδικασίες και προσπαθόντας να διώξει τον πολιτικό λόγο και τη δράση από τις σχολές και να συντελέσει στην αποσυγκρότηση των συλλόγων. Δεν είναι τυχαίο κιόλας πως κάλεσαν τον πρύτανη για να λυθεί η διαμάχη, ελπίζοντας στην επιβολή ποινών.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρη η απάντησή μας απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις του πρύτανη! Όλοι οι φοιτητές είναι αναγκαίο να υπερασπιστουμε την ύπαρξή πολιτικού λόγου μέσα στις σχολές, να μην επιτρέψουμε να γίνουν πειθαρχικά και να αγωνιστούμε συνολικά για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη!