ΠΑΤΡΑ | Ανακοίνωση για τις πειθαρχικές διώξεις που επιβάλλονται σε φοιτητές του τμήματος των Πολητικών Μηχανικών

Την Τετάρτη 28/3 ο πρόεδρος του τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών Τριανταφύλλου έστειλε απειλητικά mail σε μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου με κατηγορία τη συμμετοχή στις φοιτητικές καταλήψεις της περιόδου Γενάρη-Φλεβάρη. Συγκεκριμένα στοχοποιεί φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι δεν άφησαν την προγραμματισμένη Συνέλευση Τμήματος να πραγματοποιηθεί και παρεμπόδισαν την είσοδό του στον χώρο της σχολής, ενώ παράλληλα τους κατηγορεί για τον αποκλεισμό των κτηρίων της σχολής που οδήγησε στην “αδυναμία διεξαγωγής των προγραμματισμένων […] εξετάσεων” (σε μια περίοδο που ο Φοιτητικός Σύλλογος είχε απόφαση Γενικής Συνέλευσης για κατάληψη). Στα εν λόγω mail ο πρόεδρος καλεί τους φοιτητές σε ακρόαση την Τετάρτη 17/4 και μάλιστα αναφέρεται έντονα στις πειθαρχικές διώξεις στις οποίες πρόκειται να υποβληθούν οι κληθέντες φοιτητές!

 

Σύμφωνα με τον ίδιο οι διώξεις που μπορούν να επιβληθούν μπορούν να έχουν τη μορφή έγγραφης επίπληξης, αποκλεισμό των φοιτητών από ένα ή περισσότερα μαθήματα για μία ή περισσότερες εξεταστικές περιόδους, προσωρινή ή μόνιμη απαγόρευση χρήσης εξοπλισμού ή εγκαταστάσεων της σχολής, έως και οριστική διαγραφή από το τμήμα! Τονίζεται μάλιστα πως η πρώτη και η δεύτερη αποτελούν αρμοδιότητα του προέδρου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι βαρύτερες ποινές είναι εκτός της συζήτησης.

 

Για ακόμα μια φορά το καθηγητικό κατεστημένο ως εκφραστής του συστήματος στα πανεπιστήμια εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική του. Συκοφαντούν το φοιτητικό κίνημα αποσιωπώντας τις αποφάσεις μέχρι και την ύπαρξη των Φοιτητικών Συλλόγων και πασχίζουν να εδραιώσουν το αστικό αφήγημα που θέλει τους φοιτητές-αυριανούς εργαζόμενους- πειθήνιους και υποταγμένους, με όσους σηκώνουν το κεφάλι να διώκονται με κίνδυνο να χάσουν το πτυχίο τους και την επαγγελματική τους προοπτική!

 

Μόνο οι φοιτητές μπορούν να δώσουν απάντηση σε αυτές και ανάλογες πρακτικές του συστήματος! Μόνο ένα αυτόνομο φοιτητικό κίνημα που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τις κινήσεις των μελών Δ.Ε.Π. και με τους φοιτητές να είναι υποκείμενα της πάλης τους, έχει τη δύναμη να υψώσει ανάστημα απέναντι στις βλέψεις του συστήματος και αυτούς που τις υλοποιούν! Ο μαζικός αγώνας των φοιτητών είναι που, πέρα από την απόσυρση των πειθαρχικών διώξεων, μπορεί να παλέψει, όπως έκανε τους τελευταίους δύο μήνες ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μέχρι και για την ανατροπή νόμων όπως οι νόμοι Κεραμαίως που με την οριστική εδραίωση των πειθαρχικών διώξεων και την θέσπιση των “συμβουλίων φοιτητών” και των ηλεκτρονικών εκλογών έβαλαν τον φοιτητικό συνδικαλισμό στο στόχαστρο και πασχίζουν να τον εξαλείψουν.

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ!

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!