ΠΑΤΡΑ | Για τις δηλώσεις της συγκλήτου. Να υπερασπιστούμε τους αγώνες μας!

Χτές η σύγκλητος του Πανεπιστήμιού Πατρών έβγαλε δήλωση, καταδικάζοντας τις καταλήψεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε κάποιες σχολές και την «κατάληψη του φοιτητικού εστιατορίου στο Ρίο». Γίνεται ξεκάθαρο, ότι οι μονοήμερες καταλήψεις για την δολοφονία στα Τέμπη (και την συμμετοχή των φοιτητών στις απεργιακές κινητοποιήσεις) αλλά και η δυβδόμαδη κατάληψη στο Βιολογικό για την απομάκρυνση του καθηγητή Αγγελή, παρόλο που δεν κατάφεραν να έχουν συνέχεια ενόχλησαν πολύ τον Πρύτανη και τους υπόλοιπους υλοποιητές της επίθεσης του συστήματος.

Σε μία χρονική περίοδο στην οποία οι φοιτητές προσπάθησαν να εκφράσουν την οργή τους για την μαζική σφαγή στα Τέμπη αλλά και την γενικότερη επίθεση στις ζωές και τις σπουδές (ΟΠΠΙ, ηλ.εκλογες, ν+ν/2, διδακτική επάρκεια, κ.ά.), οι πρυτανικές αρχές απειλούν με την εφαρμογή πειθαρχικών διώξεων μέλη Φ.Σ. που συμμετείχαν στις καταλήψεις και συνεχίζουν την εφαρμογής των νόμων, προσπαθώντας να μας τρομοκρατήσουν.

Για ακόμη μία φορά, βλέπουμε τον πραγματικό ρόλο που έχουνε τα όργανα αυτά. Αυτός δεν είναι άλλος από την υλοποίηση κάθε πτυχής των ψηφισμένων νόμων στο εκάστοτε ίδρυμα. Το φοιτητικό κίνημα καμία δουλεία δεν έχει να κάνει διαπραγματεύσεις με αυτά τα όργανα. Οι δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς (ΚΝΕ-ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ) πρέπει να σταματήσουν να σέρνουν τους φοιτητές πίσω από αυτά, κυνηγώντας συνελεύσεις τμημάτων και συγκλήτους, παζαρεύοντα ουσιαστικά μια ευνοϊκότερη υλοποίηση της επίθεσης που ήδη συντελείται.

Η μόνη απάντηση μπορεί να δοθεί από τους αγώνες μας! Μέσα από συνελεύσεις – καταλήψεις – διαδηλώσεις, μακριά από αυταπάτες για «αγώνα και μέσα στα συνδιαχειρησιακά όργανα (π.χ. συνελεύσεις τμήματος)», να κερδίσουμε πίσω τα δικαιώματά μας!