ΠΑΤΡΑ | Δεν θα περάσει η τρομοκρατία! Καμία πειθαρχική δίωξη φοιτητών! Όλοι αύριο στις 8:30 στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών

Στις 16/03 διαδήλωσαν πλατιά λαός και νεολαία στην πανελλαδική απεργία ενάντια στη δολοφονική πολιτική που οδήγησε και στο έγκημα στα Τέμπη. Οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα είχαν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές διαδηλώσεις και κατάληψης των σχολών την ίδια ημέρα, ώστε οι φοιτητές να μπορούν μαζικά να κατέβουν στο δρόμο!

Τη στιγμή που οι φοιτητές εκφράζουν την οργή τους για την μαζική σφαγή στα Τέμπη αλλά και την γενικότερη επίθεση στις ζωές και τις σπουδές (ΟΠΠΙ, ηλ.εκλογες, ν+ν/2, διδακτική επάρκεια, κ.ά.), οι πρυτανικές αρχές ασκούν πειθαρχικές διώξεις σε δύο μέλη του Φ.Σ. Πολιτικών Μηχανικών που συμμετείχαν στην καταλήψη της σχολής τους, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου.

Αυτό γίνεται με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Κεραμέως που χαρακτηρίζει ως πειθαρχικό παράπτωμα την «παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του Α.Ε.Ι., συμπεριλαμβανομένης τόσο της εκπαιδευτικής, ερευνητικής ή διοικητικής λειτουργίας του», με σκοπό να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση αγώνων μέσα στις σχολές. Με βάση αυτή τη διάταξη, όλες οι δράσεις ενός φοιτητικού συλλόγου και των πολιτικών δυνάμεων που δρουν στο χώρο του πανεπιστημίου, όπως οι συνελεύσεις, οι αφισοκολλήσεις, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι εκδηλώσεις, ακόμα και τα πάρτι και οι συναυλίες θεωρούνται άξιες πειθαρχικής παρέμβασης!

Είναι ξεκάθαρη η στόχευση: να αποχρωματιστούν πολιτικά οι σχολές και να χτυπήσουν τα όργανα των φοιτητών, να πάψει η παραμικρή συνδικαλιστική παρέμβαση στους χώρους των σχολών μας, να τιμωρείται η όποια προσπάθεια αντίδρασης και να εκφοβίζεται ο κόσμος που προσπαθεί να οργανωθεί απένατι στην επίθεση του συστήματος και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του σε σπουδές και ζωή!

Φοβούνται τους αγώνες μας και για αυτό προσπαθούν να τους καταστείλουν και να μας τρομοκρατήσουν! Η μόνη απάντηση μπορεί να έρθει μέσα από το δυνάμωμα των συλλόγων μας, τις γενικές συνελεύσεις και τον δρόμο!

-Καμία πειθαρχική δίωξη φοιτητή
-Οι αγώνες μας δεν τρομοκρατούνται
-Αγώνας για την ανατροπή των νόμων Κεραμέως