Στις 9 Νοέμβρη βγαίνουμε στο δρόμο! Όλοι στην απεργία!

Το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα έχει εντείνει την επίθεση σε δικαιώματά μας σε όλες τις πτυχές της ζωής. Οι τιμές ανεβαίνουν, τα νοίκια έχουν φτάσει στο θεό, οι τιμές του ρεύματος και των καυσίμων επίσης. Έχουν ψηφιστεί οι νόμοι Κεραμέως που χτυπούν το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές και ο νόμος 4808 (Χατζηδάκη) που καταργεί χρόνια κεκτημένα των εργαζόμενων (οχτάωρο, υπερωρίες, συνδικαλισμό κλπ). Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται πράγμα που δημιουργεί κινδύνους για όλους τους λαούς του πλαμήτη και τον δικό μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο της εξάρτησής της από τις ΗΠΑ στέλνει εδώ και καιρό όπλα στην Ουκρανία. Όπως και κάθε προηγούμενη δίνει γη και νερό στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση, πράγμα το οποίο έχει κάνει τον λαό μας «στόχο» του ρώσικου ιμπεριαλισμού. Κυβερνητικά στελέχη το έχουν δηλώσει ευθαρσώς, "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει".

Ε λοιπόν,να μην προσαρμοστούμε στην κανονικότητά τους. Να βγούμε μαζικά στο δρόμο να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε στο πλάι των εργαζομένων. Θα ρωτήσει κανείς, και τι με νοιάζει εμένα η απεργία; Φοιτητής είμαι. Κι όμως δε θα είμαστε για πάντα φοιτητές. Σπουδάζουμε για να μπορούμε να βρούμε μια δουλειά με το πτυχίο μας, για να γίνουμε εργαζόμενοι. Για να μην κληθούμε να δουλέψουμε στον μαύρο εργασιακό μεσαίωνα που μας τάζουν έχουμε συμφέρον να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους. Παράλληλα περισσότεροι φοιτητές από ποτέ ήδη αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε για να μπορέσουμε να στηρίξουμε οικονομικά τις σπουδές μας. Έχουμε επομένως έναν λόγο παραπάνω να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κανένας φοιτητής να μην χρειάζεται να εργάζεται.

Οι διεκδικήσεις των φοιτητών ενάντια στην αστυνομία στις σχολές, ενάντια στους νόμους Κεραμέως και σε ό,τι αυτοί φέρνουν (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, διαγραφές, πειθαρχικά, διάλυση πτυχίων, κατάργηση διδακτικής επάρκειας, ένταση ταξικών φραγμών κα) πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις διεκδικήσεις του λαού και της εργατικής τάξης και μαζί να οικοδομήσουμε ένα μαζικό κίνημα ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Πρέπει η απεργία της 9ης Νοέμβρη να είναι μόνο η αρχή (και όχι απλά μια τουφεκιά στον αέρα με σκοπό να εκτονώσει την οργή των εργαζομένων, όπως θέλουν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ) πρέπει να βγούμε μαζικά στο δρόμο, να γίνουν συνελεύσεις στα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους και να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η απεργία στις 9 του Νοέμβρη να μην είναι μια μέρα όπου οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα εκτονώσουν την οργή μας. Να γίνει μαζική απεργία και διαδήλωση διεκδίκησης και αγώνα η οποία θα βρει συνέχεια. Για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή...

• Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλύπτουν το κόστος ζωής
• Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις σε ρεύμα-καύσιμα-τρόφιμα
• Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη και οι νόμοι Κεραμέως
• Όχι στον πόλεμο – Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία
• Έξω η Ελλάδα από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ