Φ.Σ Ιατρικής Αθηνών, Φ.Σ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, Φ.Σ. Κτηνιατρική ΑΠΘ: Ψήφισμα καταγγελίας για τους τραμπουκισμούς και τη βία που υπέστη το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων στη συγκέντρωση 25/11.

Καταγγέλλουμε σε κάθε αγωνιστή, προοδευτικό φοιτητη και νέο τους τραμπουκισμούς και τη βία που υπέστη το μπλοκ μας στη συγκέντρωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών, που διοργάνωση ο Φοιτητικός Σύλλογος Ξάνθης, την Παρασκευή 25/11 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Με περίσσιο θράσος άτομα που στήριζαν το μπλοκ με υπογραφή «συντρόφισσες ενάντια στην έμφυλη βία», και πρόσκεινται στον αναρχο/αυτόνομο χώρο, πλησίασαν το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων, τραμπούκισαν και έβρισαν αγωνιστές, εκτόξευσαν λάσπη και προβοκατόρικα ψέματα και απαίτησαν την αποχώρηση του μπλοκ. Στη συνέχεια, και χωρίς καμία ντροπή, προχώρησαν σε φασιστικού τύπου ενέργειες, άρπαξαν με τη βία και πέταξαν στα σκουπίδια το πανό μας.

Ποιοι είναι αυτοί που τολμάνε να αρπάζουν και να κατεβάζουν πανό που καταγγέλλει τη βία κατά των γυναικών και το σύστημα που τη γεννά και αναδεικνύει την ανάγκη του αγώνα για τη χειραφέτηση των γυναικών;  Αυτές οι λογικές εκφοβισμού με κατασκευασμένες κατηγορίες δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να τραυματίσουν αριστερούς αγωνιστές. Αυτές τις ενέργειες μόνο από φασιστοειδή και δυνάμεις καταστολής του κράτους είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος να τις δεχομαστε. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, αυτοί που τόλμησαν και έδρασαν με αυτό το τραμπούκικο τρόπο, όπως δεν ανεχόμαστε τέτοιες ενέργειες από τους φασίστες και τα ΜΑΤ έτσι δεν θα τις ανεχτούμε ούτε από αυτούς, όπως και από κανέναν άλλον!

Απ’ ότι φαίνεται αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι παλεύουμε και υπερασπιζόμαστε μέσα από την οργανωμένη πάλη τα δικαιώματα των γυναικών, που παλεύουμε για τη γυναικεία χειραφέτηση, τους ενοχλεί που υποδεικνύουμε τον πραγματικό υπαίτιο που γεννά τις δολοφονίες γυναικών και τους βιασμούς. Αλήθεια, με ποιον είναι, εν τέλει, πραγματικά αυτοί που πέταξαν το πανό μας, με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, στα σκουπίδια;

Ποιοι είναι αυτοί που τολμάνε σε συγκέντρωση- διαδήλωση να αυτό- ορίζονται «χωροφύλακες» της πλατείας και να αποφασίζουν ποιος θα ανοίξει πανό και ποιος θα διαδηλώσει; Στο κίνημα και στις διαδηλώσεις δε χωράνε «χωροφύλακες». Χωράει κάθε αγωνιστική, αριστερή, προοδευτική άποψη που παλεύει για τα δικαιώματα του λαού, των νέων, των γυναικών. Δεν υπάρχουν «δικαστές» και «δικηγόροι», υπάρχουν πολιτικές απόψεις που αντιπαρατίθενται και μέσα στην κίνηση και στην πάλη αναδεικνύεται ποια άποψη είναι σωστή και ποια είναι λάθος.

Ο Σύλλογος καταγγέλει αυτές τις λογικες και τις πρακτικες. Καλούμε κάθε αριστερή και προοδευτική δύναμη  να καταγγείλει το περιστατικό. Είναι ζήτημα υπεράσπισης των δημοκρατικών διαδικασιών του κινήματος τέτοιες συμπεριφορές να μην γίνονται ανεχτές και να περιθωριοποιούνται.