ΧΑΝΙΑ| Καταγγελία για την ποινική δίωξη συμφοιτητών μας

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα όργανα πάλης τους!

Καμία ποινική δίωξη στους συμφοιτητές μας!

Η εισαγγελική παρέμβαση που είχε ζητήσει η υπουργός παιδείας Κεραμέως πριν λίγους μήνες, προχωράει κανονικά. Έπειτα από μια κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου στο γραφείο του κοσμήτορα του ΗΜΜΥ, 6 συμφοιτητές μας έχουν κληθεί για προανάκριση στην ασφάλεια Χανίων τις επόμενες ημέρες.

Το γεγονός αυτό, δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους συμφοιτητές μας, αλλά μας αφορά όλους. Άλλωστε, οι πειθαρχικές διώξεις είναι κομμάτι του νόμου Κ-Χ, ο οποίος σε συνέχεια της πολιτικής της φασιστικοποίησης ,στόχο έχει να σπάσει και την τελευταία φωνή αντίστασης της σπουδάζουσας νεολαίας. Βλέπουμε ότι η επίθεση στις σπουδές και συνολικότερα στην εκπαίδευση προχωράει, καθώς η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα εφαρμοστεί για δεύτερη φορά φέτος και ένας καινούργιος νόμος πλαίσιο έχει ήδη κατατεθεί και είναι έτοιμος να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Λίγο καιρό μετά τα γεγονότα στο ΑΠΘ είναι φανερό πώς τα πίσω-μπρος της κυβέρνησης όσο αφορά την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας δείχνει ότι φοβάται το ενδεχόμενο η νεολαία να βγει μαζικά στο δρόμο. Τις όποιες αναδιπλώσεις, ακολουθεί το προχώρημα της επίθεσης στα δικαιώματα μας από την επόμενη μέρα σχεδόν. Την τρομοκρατία και τις στοχοποιήσεις συμφοιτητών μας, πρέπει να απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά. Γνωρίζοντας όμως πως καμία πρυτανεία ή κοσμητεία δεν μπορεί να μας εγγυηθεί τίποτα, καθώς δουλειά τους είναι η υλοποίηση των πτυχών του νόμου Κ-Χ. Πρέπει το ζήτημα να ανοιχτεί και να καταγγελθεί από όσο γίνεται περισσότερους φοιτητές, για να σταματήσει εδώ η διαμόρφωση ενός όλο και πιο ταξικού πανεπιστήμιου.

 

• Καμία ποινική δίωξη - κανένα πειθαρχικό σε κανέναν φοιτητή/φοιτήτρια!

• Όχι στον καινούργιο νόμο-πλαίσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση!

• Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!