Όλοι/Όλες στη διαδήλωση την Τετάρτη 15/5 στις 7 στο Άγαλμα Βενιζέλου!

ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΨΩΝΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΩΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Η οργή της νεολαίας ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ξεχείλισε. Ένα μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα αλληλεγγύης στη Γάζα, που ξεκίνησε από τα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαπλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες σε όλον τον κόσμο: στην Ευρώπη, στον Καναδά, το Μεξικό, την Αυστραλία, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή.

Η καρδιά των φοιτητικών καταλήψεων χτύπησε στην ίδια τη μητρόπολη των ιμπεριαλιστών φονιάδων του πλανήτη, των πατρώνων του Ισραήλ, των ΗΠΑ, εκπέμποντας ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης και της ελπίδας προς κάθε γωνιά του κόσμου. Ο επτάμηνος βομβαρδισμός του Ισραήλ στη Γάζα -που έχει δολοφονήσει περισσότερους από 35 χιλιάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους αμάχους, γυναίκες και παιδιά πυροδότησαν αυτόν το δυναμικό φοιτητικό ξεσηκωμό που συνεχίζει να μεταδίδεται από χώρα σε χώρα.

Πάνω από 2000 συμφοιτητές μας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έχουν συλληφθεί, τραυματιστεί και αποβληθεί από τις σχολές τους. Αντιμετωπίζουν την ωμή καταστολή, τις συκοφαντίες περί αντισημιτισμού, την τηλεκπαίδευση και τα πειθαρχικά. Καταφέρνουν να βάζουν εμπόδια στους ιμπεριαλιστές δολοφόνους ΗΠΑ-ΕΕ που εμπλέκονται στη σφαγή. Ο αντίκτυπος του αγώνα τους φτάνει μέχρι την ίδια τη λωρίδα της Γάζας και δίνει δύναμη στον Παλαιστινιακό λαό που αντιστέκεται ηρωικά.

Η φλόγα του ξεσηκωμού πρέπει και μπορεί να μεταδοθεί στα ελληνικά πανεπιστήμια κόντρα στους εκβιασμούς που δέχεται το φοιτητικό κίνημα από την εξαρτημένη αστική τάξη που υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ισραήλ στην περιοχή και σε πείσμα όσων έχουν εξορίσει τη συζήτηση για την Παλαιστίνη από τα ελληνικά αμφιθέατρα. Άμεσο διεθνιστικό καθήκον των φοιτητών στην Ελλάδα είναι η σύγκλιση γενικών συνελεύσεων και η λήψη αγωνιστικών αποφάσεων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη!

Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την  Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας  στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. Η σημερινή «Νάκμπα» γράφει ακόμη πιο σκοτεινές και ματωμένες σελίδες στα βιβλία της ιστορίας. Πρέπει να μας βρει μαζικά στους δρόμους.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ

  • στη διαδήλωση αλληλεγγύης, Τετάρτη 15 Μάη, 19:00 στο Άγ. Βενιζέλου, 76 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της «Νάκμπα»