ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ | Ανταπόκριση απο την Γενική Συνέλευση Ιατρικής

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη (6/2) η ΓΣ της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης
ΔΑΠ: 150
Αγωνιστικές Κινήσεις: 142
Λευκά: 7

*Τα ΕΑΑΚ (ΑΡΙΣ) και το Ελευθεριακό Σχήμα απέσυραν τα πλαίσιά τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στην σημερινή Γενική Συνέλευση οι Αγωνιστικές Κινήσεις κρίναμε σωστό να κατεβάσουμε ξεχωριστό πλαίσιο από τις υπόλοιπες δυνάμεις του συλλόγου, αφού την προηγούμενη ημέρα η προσπάθεια της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης για συνδιαμόρφωση πλαισίου δεν ολοκληρώθηκε με αποκλειστική ευθύνη των ΑΕΡΑΣ-ΕΑΑΚ. Ο λόγος είναι ότι έθεταν ως προϋπόθεση για τη συγγραφή πλαισίου την εξολοκλήρου υιοθέτηση του Δελτίου Τύπου (το πλαίσιο που στηρίζουν ΚΝΕ-ΑΡΙΣ). Κάτι που δεν έβρισκε σύμφωνη την πλειοψηφία της συντονιστικής επιτροπής, αλλά με τη στάση τους κατάφεραν να διαλύσουν τη διαδικασία.

Έτσι, αρχικά στην ΓΣ, κατατέθηκαν 4 πλαίσια (ΔΑΠ, Αγωνιστικές Κινήσεις, ΑΕΡΑΣ-ΕΑΑΚ, Ελευθεριακό Σχήμα).

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αρκετοί φοιτητές ζητούσαν να κατατεθεί ένα κοινό πλαίσιο συνέχισης της κατάληψης, ώστε να μην περάσει το πλαίσιο της ΔΑΠ. Έτσι, το Ελευθεριακό Σχήμα αποφάσισε να αποσύρει το πλαίσιό του. Τα ΕΑΑΚ δήλωναν ότι καλούν τον ανένταχτο κόσμο και τις δυνάμεις να συνδιαμορφώσουν πάνω στο Δελτίο Τύπου, ενώ στην πράξη αποδεικνυόταν, μέχρι τελευταία στιγμή, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν αλλαγές. Σε αυτή την φάση, οι Αγωνιστικές Κινήσεις τοποθετηθήκαμε εξηγώντας ότι με αυτή την στάση τα ΕΑΑΚ εκβιάζουν τόσο τους φοιτητές που έχουν διάθεση να αγωνιστούν, όσο και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις (Αγωνιστικές Κινήσεις, Ελευθεριακό Σχήμα), για να στηρίξουν το πλαίσιό τους. Με τη στάση τους έδειχναν ότι ήθελαν να περάσει αυτούσια η άποψή τους, καπελώνοντας τις διαφορετικές φωνές και σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν τα υπόλοιπα πλαίσια των δυνάμεων, να τις χαρακτηρίσουν διασπαστικές. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν υποκύψαμε σε αυτή την ηγεμονίστικη στάση και ούτε κρίνουμε ότι το φοιτητικό κίνημα μπορεί να συγκροτηθεί με τέτοιες λογικές.

Για αυτό, επιμένοντας στους τρόπους που θα μαζικοποιηθεί, συγκροτηθεί και θα νικήσει το φοιτητικό κίνημα, στους συμμάχους και στους εχθρούς που έχει, καλέσαμε τον κόσμο να στηρίξει το πλαίσιο μας. Υπό την πίεση των φοιτητών, που ήθελαν να παρθεί αγωνιστική απόφαση συνέχισης της κατάληψης και να κατατεθεί ένα πλαίσιο και ενώ είχε αποκαλυφθεί η στάση τους τόσο στη χθεσινή διαδικασία, όσο και κατά τη διάρκεια της ΓΣ, τα ΕΑΑΚ επέλεξαν να αποσύρουν το πλαίσιο τους.

Παρά την προσπάθειά μας να συσπειρώσουμε τους φοιτητές στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην επιβολή μεγαλύτερων ταξικών φραγμών, κυριάρχησε τελικά η άποψη της ΔΑΠ. Ωστόσο, είναι σημαντικό οι φοιτητές να καταλάβουν την δύναμή τους, όταν συγκροτούνται στα όργανα πάλης τους, και να μην απογοητευτούν από την έκβαση μίας Γενικής Συνέλευσης. Ο αγώνας δεν σταματά και είναι υπόθεση των φοιτητών να μπουν σε αυτόν ακόμα πιο δυναμικά. Σήμερα αποτυπώθηκε στη Γενική Συνέλευση ένας συσχετισμός μέσα στον ΣΦΙΑ που γέρνει υπέρ του συστήματος και του πολιτικού εκφραστή του στις σχολές, την ΔΑΠ. Αυτός, βέβαια, είναι ένας συσχετισμός που μπορεί να αλλάξει. Ο αγώνας μας και μπορεί και πρέπει να κερδίσει!

Για αυτό καλούμε σε κινητοποίηση την Πέμπτη 8/2 στις 12:00 στο Δημαρχείο!