ΞΑΝΘΗ | Για το θάνατο της 19χρονης

Την περασμένη Τετάρτη αστυνομικός παρέσυρε στον Παλιό Ζυγό Ξάνθης και τραυμάτισε θανάσιμα με υπηρεσιακό όχημα και στην συνέχεια εγκατέλειψε μια 19χρονη κοπέλα, η οποία τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή την Τρίτη το μεσημέρι. Το γεγονός ότι αμέσως κυκλοφόρησαν πληροφορίες για εμπλοκή υπηρεσιακού οχήματος στο ατύχημα, υποδηλώνει καθαρά ότι από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστή η ταυτότητα του δράστη και υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε τόσες άλλες περιπτώσεις αστυνομικών που κακοποιούν, βιάζουν ή δολοφονούν γυναίκες, βασανίζουν μετανάστες, συμμετέχουν σε διάφορα κυκλώματα της νύχτας… αυτοί οι «υπερασπιστές της νομιμότητας».

Αν, το απάνθρωπο σύστημα στο οποίο ζούμε, απαξιώνει συνεχώς την ανθρώπινη ζωή και δημιουργεί ανάλογες αντιλήψεις, ειδικά στο σώμα της αστυνομίας, αυτό δεν είναι απλώς επακόλουθο αλλά επιδίωξη. Ένα σώμα που του έχει ανατεθεί η καταστολή και η τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας όταν αυτοί τολμούν να αμφισβητήσουν αυτό το εκμεταλλευτικό καταπιεστικό σύστημα, «οφείλει» να καλλιεργεί στα μέλη του και τις ανάλογες, «εκτός υπηρεσίας», συμπεριφορές. Με την εγγύηση ότι θα έχουν το ακαταδίωκτο, και ότι σε κάθε περίπτωση θα κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός για την «προστασία» τους.

Όπως έχει ξεκινήσει και στην περίπτωση του συγκεκριμένου αστυνομικού, με τη διάδοση των «πληροφοριών» ότι τελικά «δεν υπήρξε εγκατάλειψη». Από τα ίδια τα κέντρα της αστυνομίας μέχρι τα ΜΜΕ, το περιστατικό αναπλάθεται για να καταλήξει σε μία αφήγηση για τον «δύστυχο» οδηγό και την «ατυχία» του θανάτου του κοριτσιού. Από την άλλη, ο αποπροσανατολισμός των ΜΜΕ ανακυκλώνεται μέσω της έξαρσης ρεπορτάζ για τον ακρωτηριασμένο αστυνομικό στου Ρέντη, για τον οποίο οι δυνάμεις καταστολής κατέληξαν να συλλαμβάνουν και να απαγάγουν (για τα ΜΜΕ αποτέλεσε μία λογική και δίκαια πρακτική) τις τέσσερις εκατοντάδες κόσμου που βρισκόταν στο στάδιο.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια συγκάλυψης της εγκληματικής ενέργειας του αστυνομικού και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στην οικογένεια της 19χρονης κοπέλας!

Κάθε μέρα και σε κάθε περίπτωση γίνεται όλο και πιο φανερό ότι μόνο ο λαός και η νεολαία μπορούν μέσα από τους αγώνες τους να αναμετρηθούν με το σάπιο και δολοφονικό σύστημα και τους μηχανισμούς του, να επιβάλλουν το δίκιο τους, να διεκδικήσουν και να υπερασπίσουν τη ζωή τους.

* Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση λαού και νεολαίας χθες το απόγευμα, Τρίτη 13/12, στη Ξάνθη που απέδειξε ότι παρά την προσπάθεια συγκάλυψης και αποσιώπησης, ο λαός δεν ξεχνά.