ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ | Ανταπόκριση από την διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16/11 η εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τα 50 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου στο Αναγνωστήριο. Έγινε ολιγόλεπτη προβολή βίντεο με ιστορικά στοιχεία για το πως φτάσαμε στη 17η Νοέμβρη του ‘73, ενώ ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφέροντες προβληματισμούς από τον κόσμο όπως πως κυριάρχησε η επαναστατική κατεύθυνση έναντι της ρεφορμιστικής που έβαζαν οι μεγάλες οργανωτικά δυνάμεις της αριστεράς ΚΚΕ και ΚΚΕ ες. ή γιατί μετά το Νοέμβρη του ‘73 φτάνοντας στο σήμερα ατόνησαν οι αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος. Βέβαια ο περιορισμός του χρόνου αξιοποίησης του χώρου έβαλε όριο στην περεταίρω ανάπτυξη της συζήτησης.
Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε μικροφωνική συγκέντρωση στο Αναγνωστήριο, όπου οι Αγωνιστικές Κινήσεις είχαν τραπεζάκι με πολιτικό υλικό βιβλία και μπροσούρες, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν προκηρύξεις στους περαστικούς.  Στη συνέχεια ακολούθησε διαδήλωση με μαζικότητα περίπου 50 ατόμων, η οποία πλαισιώθηκε από μπλοκ του Ελευθεριακού Σχήματος Σχολών Αλεξ/πολης, της Συνέλευσης Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Αγωνιστικών Κινήσεων. Ακούστηκαν αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, καθώς και συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις προσπαθήσαμε μέσα από τα συνθήματα να δώσουμε το στίγμα ότι η Εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει τους αγώνες μας σήμερα ενάντια στον πόλεμο και την εξάρτηση, την εκμετάλλευση και την φτώχεια, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Αγώνες με τον λαό να βγαίνει στο προσκήνιο και να διεκδικεί δικαιώματα και ελευθερίες. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υλοποιήσει τα επίκαιρα αιτήματα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.
Το ΚΚΕ καλούσε με Εργατικά Σωματεία και το Φοιτητικό Σύλλογο των παιδαγωγικών τμημάτων στο Δημαρχείο της Αλεξ/πολης διαφορετική ώρα. Ταυτόχρονα, εκεί καλούσαν και ο ΑΕΡΑΣ-ΕΑΑΚ, οι οποίοι στήριξαν το μπλοκ του Φοιτητικού Συλλόγου.