ΑΘΗΝΑ | Ανταπόκριση από την διαδήλωση του πολυτεχνείου

Χιλιάδες λαού και νεολαίας συμμετείχαν στην αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για την επέτειο των 50 χρόνων απ την εξέγερση του πολυτεχνείου. 
Μετά από έναν πολύ μαζικό τριήμερο εορτασμό στο κάτω Πολυτεχνείο, απο όπου πέρασαν χιλιάδες νέοι, φοιτητές, Μαθητές, εργαζόμενοι, γονείς με τα παιδιά τους ακολούθησε μια μεγαλειώδης διαδήλωση που ξεκίνησε από τη σταδίου έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία και ο κύριος όγκος της συνέχισε και μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ για να διαδηλώσεις την καταδίκη της στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και την αλληλεγγύη της στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. 
Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης Φωναχτηκαν συνθήματα αντιιμπεριαλιστικά και αντιφασιστικά και συνθήματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. 
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συγκροτήσαμε ένα δυναμικό μπλοκ που πορεύτηκε ως την πρεσβεία των ΗΠΑ και συνέχισε σε αυτή του Ισραήλ. 
Εμείς δεν βλέπουμε το Πολυτεχνείο ως μια ακόμη επέτειο αλλά ως αγώνα του σήμερα μιας και τα αιτήματα της εξέγερσης του '73 παραμένουν αδικαίωτα. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να συνεχίσει την πάλη του για ψωμί παιδεία ελευθερία ανεξαρτησία, για να φύγουν οι Βάσεις των ΗΠΑ ΝΑΤΟ από τη χώρα, για να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος απ το ποτάμι ως τη θάλασσα στα όρια της ιστορικής Παλαιστίνης. 
Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι μαθητές πρέπει να κάνουν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις σχολές και τα σχολεία, να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους τόσο για την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη όσο και ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους και την πρόθεση αναθεώρησης του άρθρου 16.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ