ΒΟΛΟΣ | Ανταπόκριση από τις γενικές συνελεύσεις και την πορεία της 25/1

Ολοκληρώθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις σχολές του Βόλου, στην πλειοψηφία τους μαζικές. Οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι πήραν απόφαση για συνέχιση των καταλήψεων της προηγούμενης εβδομάδας ωστόσο σε μία σειρά σχολές έκαναν την εμφάνιση τους οι αντιδραστικές φωνές της ΔΑΠ-ΠΑΣΠ (αλλού επώνυμα και αλλού χωρίς να αποκαλυφθούν). Οργανωμένα επιχείρησαν να μπαχαλέψουν τις διαδικασίες των συνελεύσεων με αντικαταληψιακά μπλοκ, να τρομοκρατήσουν με τον εκβιασμό του συστήματος για χαμένα εξάμηνα και εξεταστικές, τάχτηκαν υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και κατάφεραν να περάσουν τα πλαίσια τους για «ανοικτή σχολή».

Το σύστημα από ‘κει που έλεγε ότι θα έχει «ξεμπερδέψει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως το Γενάρη», κοντεύει Φλεβάρης και δεν έχει τολμήσει καν να καταθέσει το νομοσχέδιο για το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο». Καταστέλλει τη μαθητική νεολαία, που έχει μπει και αυτή σε αυτόν τον αγώνα, με επιθέσεις φασιστών και προσαγωγές. Βάζει τα ΜΑΤ να ανοίξουν τα κεφάλια των φοιτητών μέσα σε κατάληψη και επιχειρεί λοκ άουτ και τηλεμαθήματα. Ξαμολάει τα τσιράκια της ΔΑΠ-ΠΑΣΠ σε Συνελεύσεις για να σπάσουν τις καταλήψεις. Είναι ολοφάνερο ότι το σύστημα τρέμει την αγωνιζόμενη νεολαία και όλο τον λαό.

Να μην υποκύψει η νεολαία στην τρομοκρατία και να συνεχίσει τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τις συνελεύσεις. Στην Αρχιτεκτονική, μάλιστα, σχεδιαζόταν να κατεβεί πλαίσιο που πρότεινε λήξη της κατάληψης, αλλά μέσα από μια ουσιώδης συζήτηση οι συνάδελφοι πείστηκαν να μην το καταθέσουν και η συντριπτική πλειοψηφία τάθηκε υπέρ της συνέχισης, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε συντονιστικό κατάληψης! Να καλεστούν εκ νέου Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές, που άνοιξαν, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας!

25/1: Ολοκληρώθηκε η πορεία από τον Θόλο με μικρότερη μαζικότητα απ’ αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας. Συμμετείχαν πανό ΦΣ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας και η Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση «Τέρμινο». Οι Αγωνιστικές Κινήσεις παρέμβηκαν με πανό, συνθήματα και την προκήρυξή τους.

Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να μαζικοποιηθεί ο αγώνας. Μέσα από ζωντανές μαζικές καταλήψεις, ο ίδιος ο φοιτητόκοσμος να οργανώσει τις κινητοποιήσεις του. Να ανασυνταχθεί ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο από μαθητές, φοιτητές και καθηγητές δευτεροβάθμιας. Να κατεβεί όλος ο λαός στον δρόμο για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών του στη δωρεάν και δημόσια παιδεία. Με τη συνέχιση του αγώνα μπορούμε να νικήσουμε και να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια Πιερρακάκη.