ΒΟΛΟΣ | Ανταπόκριση από την πορεία ενάντια στο ν/σ Πιερρακάκη

Πραγματοποιήθηκε η μαζική διαδήλωση φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της πόλης. Με συνθήματα και παλμό, η νεολαία έδειξε μια πρώτη αντίδραση στα κυβερνητικά σχέδια να ιδρύσει μη κρατικά ιδρύματα και να παρακάμψει το Άρθρο 16. Από εδώ και πέρα, αναγκαία είναι η συνέχιση του αγώνα με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα, με συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις μέχρι την απόσυρση του ν/σ Πιερρακάκη. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας σημαντικό κομμάτι του σώματος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στη λέσχη φαγητού σε μια παράσταση διαμαρτυρίας για την αύξηση της τιμής της σίτισης στα 3,50€. Για τρίτη συνεχόμενη μέρα υπήρξε συμβολικό άνοιγμα των ταμείων.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι που πορεύτηκαν με το πανελλαδικό κάλεσμα των "115 Φ.Σ." που προωθούν ΠΚΣ/ΜΑΣ και κάποια από τα σχήματα των ΕΑΑΚ. Με ξεχωριστά πανό συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Πολιτισμού-Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών, και Χωροταξίας, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε διήμερες καταλήψεις. Στην πορεία, συμμετείχε και η αναρχική φοιτητική συνέλευση ΤΕΡΜΙΝΟ.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις διαδήλωσαν με δικό τους μπλοκ, πανό και συνθήματα και μοιράστηκαν δεκάδες ανακοινώσεις. Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις του σχήματος στις σχολές.

Κόντρα στην επίθεση του συστήματος στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές, παλεύουμε για την οικοδόμηση όρων συγκρότησης φοιτητικών και λαϊκών αγώνων, της μονής δηλαδή δύναμης που μπορεί να αντισταθεί στην επίθεση του συστήματος, που μπορεί να συγκρουστεί και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που ολοταχώς προωθεί η κυβέρνηση.

Κόντρα στους μικροηγεμονισμούς της ρεφορμιστικής Αριστεράς που μετατρέπουν τους φοιτητικούς συλλόγους σε επικυρωτές πλαισίων, παλεύουμε για την μαζικοποίηση των διαδικασιών του φ.κ. με το σπάσιμο της αδράνειας και την στήριξη της κατεύθυνσης που καλεί τη σπουδάζουσα νεολαία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να παλέψει για τα δικαιώματα που της τσακίζουν.