ΑΘΗΝΑ | Ανταπόκριση από την πανεκπαιδευτική διαδήλωση στις 26 Φλεβάρη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα μαθητική - φοιτητική διαδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 3 χρόνων από την δολοφονία 57 ανθρώπων πολλοί εκ των οποίων ήταν φοιτητές.
Ξεκίνησε με συγκέντρωση στα προπύλαια φοιτητικών Συλλόγων, σχολείων και πολιτικών συλλογικοτήτων και διαδήλωση προς το Σύνταγμα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική (όπως πάντα) και καθ'όλη την διάρκεια της διαδηλώσης κινούνταν παράλληλα με την πορεία θέλοντας να τρομοκρατήσουν όσους κατέβηκαν στο δρόμο.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις μαζί με την Μαθητική Αντίσταση συγκρότησαν μπλοκ με συνθήματα τόσο για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη όσο και για την κατάσταση στα πανεπιστήμια με την καταστολή και τις διαγραφές φοιτητών θέλοντας να δείξουμε πως αποτελούν έναν κοινό αγώνα της νεολαίας για ζωή με δικαιώματα, ενάντια στο σύστημα της βίας και τις εκμετάλλευσης και τις πολιτικές του.
Ενδεικτικά για την κατάσταση που επικρατεί υπήρξαν γεγονότα όπως εκείνα που σημειώθηκαν το πρωί πριν τη διαδήλωση όπου η ΑΣΟΕΕ περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Αφορμή υπήρξε η απόφαση της ΠΚΣ σε αρκετές σχολές για κατάληψη από ΔΣ(!) μακριά και πέρα από τους φοιτητές και τις διαδικασίες τους. Στην πραγματικότητα δεν δόθηκε καμία απάντηση στην παρουσία της αστυνομίας γύρω από το πανεπιστήμιο, ενώ λίγο αργότερα μαθήματα γίνονταν καθόλη τη διάρκεια μέσα στη σχολή.
Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει το συλλαλητήριο στις 28 του μήνα να μαζικοποιηθεί (προσυγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια) και ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές να συνεχιστεί, γιατί οι μέρες που ζούμε μας έχουν δείξει πως για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε.