ΑΘΗΝΑ - Ανταποκριση απο την πανεκπαιδευτικη πορεια

Με μαζικοτητα διεξηχθη για αλλη μια εβδομαδα το πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο στο κεντρο της Αθηνας με τη συμμετοχη φοιτητικων συλλογων, εκπαιδευτικων και μαθητων.

Οι Αγωνιστικες Κινησεις συμμετειχαμε στη διαδηλωση με πανό Αγωνιστικών Κινήσεων, Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και Μαθητικής Αντίστασης. Με τα συνθηματα μας αναδειξαμε την εναντιωση στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη και την ανάγκη ένωσης των αγωνιζόμενων φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών με τους αγρότες και τους εργάτες, αφου ολοι μαζι παλευουμε εναντια στο σύστημα που μας εξαθλιωνει. Παρεμβήκαμε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο συγκεντρωμένο πλήθος με το τετρασέλιδο των Αγωνιστικών Κινήσεων για το Άρθρο 16, τρικάκια, αυτοκόλλητα και προκυρήξεις.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μαζικοποιήθηκε στη διάρκεια της, ενώ στο Σύνταγμα ενώθηκε με τους μελισσοκόμους που διαδήλωναν ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Το σώμα της διαδήλωσης φώναξε μαζικά "ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ".

Η αστυνομία καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας και ιδιαίτερα στο Σύνταγμα είχε δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό γύρω απο το σώμα των διαδηλωτών με σκοπό να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό, ο οποίος για άλλη μια φορά δεν έσκυψε το κεφαλι μπροστά στην κρατική τρομοκρατία και συνέχισε να φωνάζει για τα δικαιώματά του.

Η μαζικότητα ήταν, βέβαια, εμφανώς μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες διαδηλώσεις, πράγμα που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην επιβολή τηλεεξεταστικής στα περισσότερα πανεπιστήμια με σκοπό την καταστολή του αγώνα. Συνεχίζουμε να καλούμε όλους τους φοιτητές να απέχουν μαζικά από την τηλεκαταστολή, που είναι ο μοναδικός τρόπος απονομιμοποίησης και ανάμειξης του ρόλου της στο να σπάει το φοιτητικό κίνημα και να μαζικοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες διαδηλώσεις, κλιμακώνοντας τον αγώνα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.