ΑΘΗΝΑ | Ανταπόκριση απο το πανελλαδικο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 9/2

Με συμμετοχή πολλών χιλιάδων φοιτητών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Φοιτητές από όλη την Ελλάδα ήρθαν να στηρίξουν την κινητοποίηση ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλο το λαό.

Στην πορεία συμμετείχαν, εκτός από τους συλλόγους, σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζομένων δείχνοντας τη στήριξη τους και αποδεικνύοντας ότι η επίθεση στην εκπαίδευση αφορά όλο το λαό.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις μαζί με τη Μαθητική Αντίσταση και τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών συμμετείχαν στην διαδήλωση με κοινό πανό και προκήρυξη και πολύ μαζικό μπλοκ, με φοιτητές από σχολές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις προσπάθειες καταστολής της πορείας από τις δυνάμεις της αστυνομίας και αναδυκνείοντας την ανάγκη σύνδεσης του αγώνα των φοιτητών με αυτόν των εργαζομένων και των αγροτών.

Από αυτό το συλλαλητήριο δεν έλειψαν και οι μικροπαραγοντισμοί της ΚΝΕ, των διαφόρων σχημάτων ΕΑΑΚ, κουβαλώντας τα ονόματα των φοιτητικών συλλόγων, συγκρούστηκαν μεταξύ τους, για το ζήτημα του ποιος θα περάσει μπροστά στην διαδήλωση και ποιος θα επιβληθεί. Τέτοιες συγκρούσεις είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το κίνημα που έχουν χτίσει όλοι οι φοιτητές μέσα από συνελεύσεις καταλήψεις και διαδηλώσεις. Πρέπει να καταγγέλλονται και να γίνεται ξεκάθαρο ότι δε χωράνε στον αγώνα μας.

Είναι ανάγκη προκειμένου να νικήσουμε, η διαδήλωση αυτή να μην είναι το πικ αλλά η αφορμή για να μαζικοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι διαδηλώσεις στις πόλεις και οι ΓΣ των Φοιτητικών συλλόγων. Οι φοιτητές να βγούμε μπροστά με μαζικότερες συλλογικές διαδικασίες, να βγούμε μπροστά να καταγγείλουμε τις τηλε-εξεταστικές και να απέχουμε από αυτές μαζικά.

Μόνο μέσα από τον συλλογικό μας αγώνα θα μπορέσουμε να νικήσουμε και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές.