ΑΘΗΝΑ| Ιατρική: Καταγγελία ενάντια στους φασίστες και την δράση τους στον χώρο της σχολής

Την Κυριακή 02/04 πραγματοποιήθηκαν στην Ιατρική οι εκλογές της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας. Όπως κάθε χρόνο μέλη της εθνικιστικής φασιστικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, γέμισαν τους χώρους της σχολής με φασιστικά συνθήματα και υλικά, ενώ  στοχάδια και σβάστικες σχεδιάστηκαν παντού. Μετά το τέλος της καταμέτρησης, όπως συνηθίζουν, πραγματοποιήσαν ενός είδους φασιστικής φιέστας μέσα και έξω από το ΝΑΒΟ με καπνογόνα, σημαίες και μαυροντυμένους που φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα. Είναι εικόνες που θυμίζουν συγκεντρώσεις ναζιστικών ομάδων όπως η Χρυσή Αυγή και δεν έχουν καμία θέση στον χώρο της σχολής μας!

Είναι γνωστές οι μαύρες και αντιδραστικές απόψεις της ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, που σπέρνουν την τουρκοφαγία, χύνουν δηλητήριο μίσους για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενισχύουν τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Είναι γνωστές στο σύλλογό μας και οι φασιστικές τους πρακτικές, αφού το 2012 είχαν φτάσει στο σημείο να  σπάσουν συνέλευση του ΣΦΙΑ με την απειλή λοστού.

Στην πραγματικότητα, οι φασίστες και οι πρακτικές τους δεν αποτελούν παρά το μακρύ χέρι του συστήματος προκειμένου αυτό να συνεχίζει την επίθεση προς τους λαούς ανενόχλητο. Το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα αξιοποιεί τον φασισμό για να πείσει τον λαό ότι για τα δεινά του φταίνε «οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι γείτονες λαοί». Έτσι, το ίδιο μπορεί να συνεχίζει να οξύνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση χωρίς να του αποδίδονται ευθύνες.

Σε μια εποχή όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, πολέμου και πυρηνικών απειλών οι φασίστες και οι εθνικιστές θέλουν να αναζωπυρώσουν τα εθνικιστικά αισθήματα και να οδηγήσουν για μια ακόμη φορά τους λαούς σε αιματοκύλισμα. Στο κλίμα αυτό είναι αναγκαία η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά αντίθετα οφείλουν ενωμένοι να διεκδικήσουν τις ζωές και τα δικαιώματά τους ενάντια στους πραγματικούς υπαίτιους των δεινών τους.

Εναντιωνόμαστε στις αντιδραστικές και επικίνδυνες απόψεις που προσπαθούν να εισχωρήσουν στους χώρους της σχολής μας. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλισμό, να αντιταχθούμε στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Να περιφρουρήσουμε το άσυλο και να μην επιτρέψουμε ξανά παρόμοιες εικόνες στη σχολή μας!

Θάνατο στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό! Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!