ΑΘΗΝΑ| ΕΜΠ, Καταγγελία για τη σύλληψη και τις διώξεις σε βάρος φοιτητή

 

Την Παρασκευή 31/5 συνελήφθη φοιτητής λόγω παρέμβασης στην Πολυτεχνειούπολη… Μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πρύτανης Χατζηγεωργίου η αστυνομία αναζήτησε και έπιασε τον «δράστη»…
Η πρυτανεία του ΕΜΠ, μετά από την επιβολή πληθώρας lock out στο Κάτω Πολυτεχνείο, αφού έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους φοιτητές και το άσυλο αγώνων κατά τη διάρκεια των καταλήψεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προχωράει αποφασιστικά τις στοχεύσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Θέλουν να διαμορφώσουν αποστειρωμένα πανεπιστήμια στα οποία δε θα χωράνε αγώνες και αντιστάσεις. Πανεπιστήμια στα οποία δε θα επιτρέπεται η διακίνηση των αγωνιστικών ιδεών. Για να μπορούν με καλύτερους όρους να διδάσκουν στη νεολαία την υποταγή.
Ενώ οι μνήμες από τις διώξεις φοιτητών στην Πάτρα για συμμετοχή στις καταλήψεις είναι ακόμη νωπές, η λίστα των πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών φοιτητών και εργαζομένων μεγαλώνει. 
Τέτοια γεγονότα δεν αποτελούν για μας κεραυνό εν αιθρία, αλλά είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, της μετατόπισης του πολιτικού σκηνικού όλο και δεξιότερα.  Έρχονται να προστεθούν σε μια ατέρμονη λίστα χτυπημάτων στον λαό και τη νεολαία που εξεγείρονται και αγωνίζονται. Με την αιτιολογία της αναγραφής συνθημάτων άλλωστε η αστυνομία είχε εισβάλλει σε σπίτι φοιτήτριας στο Ρέθυμνο πριν λίγο καιρό.
Οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου προχωρούν με κάθε τρόπο την επίθεσή του ενάντια στον οργανωμένο αγώνα των φοιτητών, του λαού και της νεολαίας συνολικά, ακριβώς επειδή γνωρίζουν και φοβούνται τη δύναμη που έχει το φοιτητικό κίνημα, τη δύναμη εκείνη που αναδείχθηκε στο μεγάλο φοιτητικό κίνημα του Γενάρη και του Φλεβάρη. Μόνη απάντηση στο συνεχές χτύπημα αποτελούν οι μαζικοί αγώνες που σπάνε το κλίμα της τρομοκρατίας, που υπερασπίζονται το δίκιο του λαού και της νεολαίας να παλεύουν για ζωή με δικαιώματα.