ΒΟΛΟΣ | Έξω οι φασίστες απ' τα σχολεία μας! Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Κοινή ανακοίνωση Μαθητικής Αντίστασης, Αγωνιστικών Κινήσεων, Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών για την εμφάνιση φασιστικών συνθημάτων σε σχολεία:
Φασιστικές φωνές ξετρύπωσαν πάλι απ’ τα λαγούμια τους και βάλθηκαν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις της νεολαίας με τις σκοταδιστικές και γεμάτες μίσος ιδέες τους. Στον εσωτερικό χώρο διαφόρων σχολείων του Βόλου γράφτηκαν συνθήματα και κολλήθηκαν αυτοκόλλητα με εθνικιστική-φασιστική ρητορική. Τα συνθήματα τάσσονται κατά των κολασμένων αυτής της γης, των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ στοχοποιούν και κάποιους… «ανθέλληνες» καθηγητές. Μαθητές που έχουν υιοθετήσει αυτή την ιδεολογία, δεν διστάζουν να την εκδηλώνουν με τραμπούκικο τρόπο και να χαιρετούν ναζιστικά.
Οι φασίστες, τσιράκια του συστήματος, έχουν το θράσος να χτυπάνε με κάθε τρόπο την εργατιά, τον λαό, τη νεολαία, τους μετανάστες. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τις επιθέσεις τους στο κέντρο της Αθήνας, στο Μετρό στο Μοναστηράκι και σε αντιφασίστες αγωνιστές με τη συγκάλυψη και το ελεύθερο της αστυνομίας κατά την διάρκεια της πανευρωπαϊκής νεοναζιστικής συγκέντρωσής στο Νέο Ηράκλειο την 1η του Νοέμβρη, η οποία έσπασε με το κάλεσμα μαζικών αντιφασιστικών συγκεντρώσεων. Ή απ’ το καλοκαίρι, που στηριζόμενοι στη ρητορική της κυβέρνησης περί «ασύμμετρης απειλής», θεώρησαν ότι οι μετανάστες έβαλαν τις φωτιές στο Έβρο και τους απήγαγαν ως αυτόκλητοι κυνηγοί κεφαλών.
Ο φασισμός από γεννησιμιού του έχει αποδείξει ότι μόνος του εχθρός, είναι ο λαός. Γιατί ακριβώς ο λαός είναι εχθρός και για το σύστημα. Όποια αντισυστημική ρητορική και να υιοθετούν οι φασίστες, αυτή είναι ψεύτικη και προσχηματική. Διότι τον φασισμό τον γέννησε το σύστημα και τον αφήνει ελεύθερο να ξυλοφορτώνει, να τρομοκρατεί, να καταστέλλει και να δολοφονεί ακριβώς επειδή είναι χρήσιμος γι αυτό.   
Στοχοποιούν την αριστερά, τους αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος, την ίδια την πάλη του λαού και της νεολαίας, που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος, που απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις και τρομοκρατία όποτε αγωνίζονται. Στοχοποιούν οποιοδήποτε παράγοντα  βάζει πραγματικό πρόβλημα στην εξαρτημένη αστική τάξη της Ελλάδας και τις κυβερνήσεις της που φασιστικοποιούν κάθε πτυχή της δημόσιας και πολιτικής ζωής του λαού, οποιοδήποτε υποκείμενο αγώνα που προτάσσει μια καλύτερη προοπτική μέσα απ’ την οργάνωση και τον αγώνα!
Στα σχολεία του Βόλου και όλης της χώρας γενικά, οι φασίστες παρεμβαίνουν οργανωμένα. Πείθουν ότι για την καθημερινή καταπίεση που βιώνει η νεολαία, φταίνε οι μετανάστες, οι «ανθέλληνες», ο καθηγητής, ο συμμαθητής, ο γείτονας. Απενοχοποιούν το σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική του που καταστρέφει το μέλλον συνολικά της νεολαίας. Έτσι, αντί να πολεμούν το σύστημα, τον πραγματικό εχθρό της, οδηγούν νέους ανθρώπους να γίνονται οι πιο πιστοί υποστηρικτές του συστήματος και αργότερα τα τάγματα εφόδων του δίπλα στις δυνάμεις καταστολής.
Ο φασισμός είναι πραγματική απειλή για τον λαό. Χρειάζεται να πάρει αγωνιστική απάντηση. Να ανοίξει το ζήτημα σε όλους τους μαζικούς χώρους που ζει, εργάζεται και σπουδάζει ο λαός και τα παιδιά του. Μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία, με σύμμαχους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, να πολεμήσουν «το αυγό του φιδιού» μέσα από μαζικούς αγώνες για διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής. ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!!