Θρασύτατη παρέμβαση του κράτους στην διαδικασία των φοιτητικών εκλογών!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια πανεπιστημιακών διοικητικών μηχανισμών, να βάλουν φραγμό στην διαδικασία των φοιτητικών εκλογών στις 10 Μάη.

Μία μέρα πριν την διεξαγωγή, σε μία σειρά σχολές πανελλαδικά, οι γραμματείες των τμημάτων αρνήθηκαν να παραδώσουν τους εκλογικούς καταλόγους στις εφορευτικές επιτροπές με πρόφαση τη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων! Δεν μας κάνει εντύπωση που η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ συμφώνησε με αυτή την κατεύθυνση που έχει ξεκάθαρα προωθηθεί από τα συστημικά επιτελεία της κυβέρνησης και του υπουργείου. Μάλιστα στο Πολυτεχνείο Ξάνθης, η πρυτανεία ανοιχτά έθεσε το ζήτημα της «ύπαρξης» του Φοιτητικού Συλλόγου αφού με βάση τον νέο νόμο-πλαίσιο της Κεραμέως, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι ανεξάρτητες από το κράτος διαδικασίες τους δεν αναγνωρίζονται!

Χτυπούν το κίνημα, τους συλλόγους μας, τις εκλογές του φοιτητόκοσμου! Λίγο καιρό μετά την προώθηση των ηλεκτρονικών εκλογών της Κεραμέως για την διάλυση του πολιτικού χαρακτήρα της διαδικασίας, το σύστημα βάζει σε λειτουργεία τους μηχανισμούς του – τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων – για να σαμποτάρει και να σφυγμομετρήσει αντιδράσεις σε αυτή του την παρέμβαση. Ενοχλήθηκαν από τη μαζική αποχή των φοιτητών από τις εκλογές-κοροϊδία για συμβούλια φοιτητών της Κεραμέως, που δεν νομιμοποίησαν τις τηλε-ψηφοφορίες, τα ενιαία ψηφοδέλτια και το αυτόματο τηλε-φακέλωμα όσον μπορεί να συμμετείχαν!

Ενώ οι αντιδράσεις των εφορευτικών επιτροπών, των παρατάξεων και σχημάτων εξασφάλισαν τους εκλογικούς καταλόγους, η επίθεση στην πολιτικοσυνδικαλιστική διαδικασία των φοιτητικών εκλογών δεν σταματά! Σε ακόμα περισσότερες σχολές, την ημέρα των φοιτητικών εκλογών, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν αναστέλλεται! Με αποφάσεις των ιδρυμάτων και του καθηγητικού κατεστημένου, προωθείται η διεξαγωγή των μαθημάτων κόντρα στον κεκτημένο χαρακτήρα των φ.ε. ως μία μέρα πολιτικοποίησης και ενεργής συμμετοχής των μελών του συλλόγου. Αυτός ο χαρακτήρας κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες του φοιτητικού κινήματος και έτσι πρέπει να τον υπερασπιστούμε! Η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων κατά τη διάρκεια των φ.ε. θα τις ενσωματώσει στην καθημερινότητα της εντατικοποίησης, θα τις μετατρέψει από ημέρα κινηματικής ζύμωσης σε μία άκακη γιορτούλα των κυρίαρχων συστημικών και ρεφορμιστικών δυνάμεων.

Δεν μας κάνει εντύπωση που για ακόμα μία φορά, η ΠΚΣ αποδεικνύει ξανά τη πολιτική γραμμή της υποταγής και της συνδιαλλαγής με τις φωνές και τους μηχανισμούς του συστήματος. Μαζί με την ΔΑΠ και το καθηγητικό κατεστημένο, στηρίζει τη προσπάθεια πλήρους διάλυσης του πολιτικού χαρακτήρα των φ.ε. ώστε να ψαρέψει περισσότερα ψήφια: αυτό που η ΠΚΣ θέλει να ονομάσει «μαζικότητα» για εμάς είναι γραμμή «οπορτουνισμού». Είναι σαμποτάρισμα και θρασύτατος προπομπός της ισοπέδωσης, της διάλυσης και της απαγόρευσης των φ.ε. Αυτό το ευθύ χτύπημα του φοιτητικού συνδικαλισμού είναι η συνέχεια της κατεύθυνσης των ΠΚΣ και ΕΑΑΚ να μην καλούν συνελεύσεις όπου οι σύλλογοι θα παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, όπου ο φοιτητόκοσμος θα είναι ο ίδιος που θα υπερασπίζεται ενεργά τα όργανα πάλης του σε κάθε επίθεση από πλευρά του συστήματος. Η «πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια» αποφεύγει το καθήκον πολιτικής ανασυγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων με το υποκείμενο του αγώνα συσπειρωμένο στα συλλογικά όργανα πάλης του.

Απαιτούμε την ακύρωση όλων των μαθημάτων που είναι προγραμματισμένα για τις 10 Μάη. Κανένας φοιτητής να μην πάει για μάθημα! Να συμμετάσχουμε όλοι οι φοιτητές στη διαδικασία των εκλογών, κόντρα στην προσπάθεια διάλυσης του φοιτητικού συνδικαλισμού! Καμία παρέμβαση του κράτους και των μηχανισμών του στις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων! Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους, τις φοιτητικές εκλογές και το φοιτητικό κίνημα!