Τα γαλλικά προάστια φλέγονται! Νίκη στον αγώνα του γαλλικού λαού!

Η κρατική δολοφονία του 17χρονου Ναέλ στη Γαλλία μας γεμίζει όλους και όλες οργή. Οργή για αυτό το σάπιο σύστημα που δεν έχει να τάξει τίποτα παραπάνω στην νεολαία και το λαό πέρα από καταπίεση και θάνατο. Στην πολιτισμένη Ευρώπη, σε μια από τις μητροπόλεις του ιμπεριαλισμού η αστυνομία δολοφόνησε εν ψυχρώ νεαρό αλγερινής καταγωγής.


Χαιρετίζουμε τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Γαλλία μετά τη δολοφονία του 17χρονου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο γαλλικό λαό που αγωνίζεται τόσους μήνες κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Μακρόν και τώρα ενάντια στην κρατική δολοφονία του 17χρονου και τη φασιστικοποίηση. Το σύστημα αυτό φοβάται την οργή της νεολαίας και προσπαθεί να την καταστείλει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, στα πανεπιστήμια, στο δρόμο, στη δουλειά. Οι δήθεν εξηγήσεις της αστυνομίας πως και καλά πήγε να τους εμβολίσει ο μαθητής πέφτουν στο κενό μετά από τα βίντεο που δείχνουν τους αστυνομικούς να πυροβολούν το Ναέλ σχεδόν εξ επαφής καθώς γύριζε από τη δουλεία του. Άλλωστε η γαλλική αστυνομία βαρύνεται με αντίστοιχες δολοφονίες εδώ και χρόνια.


Η δολοφονία του Ναέλ δεν ήταν μια στιγμή ούτε μεμονωμένο γεγονός. Οι αστυνομικοί δεν αυθαιρέτησαν ούτε φταίει η κακή τους εκπαίδευση. Αντίθετα λειτούργησαν όπως ακριβώς τους έχουν μάθει λειτουργούν, ακολούθησαν ακριβώς τις εντολές που είχαν από του πολιτικούς τους προϊστάμενους και το σύστημα εν γένει.


Από την προηγούμενη Τρίτη τα γαλλικά προάστια φλέγονται, εκατοντάδες χιλιάδες νεολαίας και μεταναστών είναι στους δρόμους. Έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής, με συλλήψεις και τρομοκρατία.


Όσο και αν τα ΜΜΕ προσπαθούν να στρέψουν την οργή του κόσμου κόντρα στους μετανάστες, η οργή του γαλλικού λαού ξεχειλίζει. Θέλουν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την ένωση του κινήματος των «πραστίων» με το εργατικό κίνημα. 


Στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά τι θα πεί αστυνομικές δολοφονίες: Κουμής, Κανελλοπούλυ, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος, Σαμπάνης, Φραγκούλης είναι μερικοί μόνο από τους δολοφονημένους νέους από το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής. Οι δολοφονίες τους, όπως και αυτή του Ναέλ, δεν ήταν θέμα τύχης αλλά πολιτικές επιλογές του συστήματος που φοβάται τη νεολαία και προσπαθεί να την καταστείλει με κάθε τρόπο.


Η επόμενη μέρα των εκλογών θα εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Είναι σίγουρο επίσης πως θα προσπαθήσουν, με όποιον τρόπο, να καταστείλουν όποια διεκδίκηση ξεσπάσει. Η οργή που ο λαός και η νεολαία έχουμε μαζέψει είναι μεγάλη και θα εκφραστεί στους δρόμους του αγώνα. Μόνο εκεί θα έχουμε νίκες, μόνο εκεί μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και να διεκδικήσουμε τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ