Η επιβολή τηλε-εξετάσεων στο φοιτητικό κίνημα δεν είναι "διευκόλυνση", είναι καταστολή!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ! - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καταγγέλλουμε την επιβολή τηλε-εξετάσεων στα πανεπιστήμια την οποία αποφάσισε κατ’ εντολή της Κυβέρνησης η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων τη Δευτέρα 29/1.

Η Κυβέρνηση θέλει να ανακόψει το δυναμικό κίνημα της νεολαίας που βγαίνει ορμητικά στο προσκήνιο για να υπερασπιστεί το λαϊκό δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές. Η πολιτική που επιβάλλει την τηλε-καταστολή του WEBEX στους μαθητές και στέλνει την αστυνομία μέσα στα σχολεία, είναι η ίδια που επιβάλλει τις τηλε-εξετάσεις στα πανεπιστήμια και δίνει εντολή για την παρέμβαση εισαγγελέα στις φοιτητικές καταλήψεις.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Τους ενοχλούν οι χιλιάδες φοιτητές που συρρέουν εδώ και τρεις εβδομάδες στα αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων, στις συντονιστικές επιτροπές των καταλήψεων και στις διαδηλώσεις δίνοντας όρκο να υπερασπιστούν τη δημόσια δωρεάν παιδεία, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στις σπουδές και στο μέλλον. Τους ενοχλούν οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που ανακαλύπτουν αυτές τις μέρες τη δύναμη της οργανωμένης πάλης. Τους ενοχλούν οι συνειδήσεις που μετατοπίζονται υπέρ του αγώνα. Μπροστά στην άνοδο του φοιτητικού κινήματος η κυβέρνηση και το υπουργείο δέχονται ισχυρή πίεση. Γι’ αυτό και επιστρατεύουν κάθε μέσο καταστολής που διαθέτουν.

Η εγκύκλιος Πιερακκάκη για την επιβολή ηλεκτρονικών εξετάσεων δεν έρχεται τάχα για τη… διευκόλυνση των φοιτητών. Η μεγαλύτερη «διευκόλυνση» θα ήταν να βγει άμεσα η κυβέρνηση και να παραδεχτεί την ήττα της παίρνοντας πίσω το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τερματίζοντας την κόντρα που Η ΙΔΙΑ άνοιξε με τους φοιτητές εν μέσω εξεταστικής. Ο πραγματικός στόχος του υπουργείου είναι να σπάσει την προσέλευση των φοιτητών στις γενικές συνελεύσεις, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις. Να εκπέμψει το μήνυμα «τα κεφάλια μέσα» και να στείλει τους φοιτητές στο σπίτι τους για διάβασμα.

Η στάση της «πρώτης δύναμης» στα πανεπιστήμια, της ΠΚΣ-ΚΝΕ, που υποχωρεί κάτω από την πίεση του συστήματος και καλοβλέπει τις τηλε-εξετάσεις, είναι κατάπτυστη. Η αποδοχή των τηλε-εξετάσεων υπονομεύει το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι φοιτητές υπερασπιζόμαστε ως ύστατο μέσο πάλης την κατάληψη της σχολής γιατί αυτός είναι ο μόνο τρόπος που έχουμε για να διακόψουμε την εντατικοποίηση που φέρνει η λειτουργία των σχολών μας και να τις μετατρέψουμε σε κέντρα αγώνα και οργάνωσης του κινήματός μας. Λέμε ΟΧΙ στις τηλε-εξετάσεις και συνεχίζουμε δυναμικά με συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις.

  • ΟΧΙ στην τηλε-καταστολή σε σχολεία και σχολές. Ούτε WEBEX στους μαθητές, ούτε τηλε-εξετάσεις στους φοιτητές
  • Οι φοιτητικοί σύλλογοι να καλέσουν σε μαζική αποχή από τις τηλε-εξετάσεις διεκδικώντας τη διεξαγωγή πραγματικής εξεταστικής σε νέο χρόνο
  • Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο Πιερακκάκη. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλο το λαό