Η οργή και η θλίψη για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη να γίνει μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας!

Μια ακόμα δολοφονία, αυτή του 29χρονου στην Νέα Φιλαδέλφεια από την κροάτικη ναζιστο-συμμορία οπαδών μαχαιροβγαλτών προστίθεται στη λίστα των θυμάτων της οπαδικής βίας που εκτρέφεται μέσα στους συνδέσμους για τα συμφέροντα των προέδρων και του κεφαλαίου.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες για τα “οπαδικά” δίνουν και παίρνουν. Οι σύνδεσμοι των ομάδων αποτελούν χώρο στον οποίο οι πιο αντιδραστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές αναπαράγονται, με τις πλάτες του συστήματος. Βοηθάνε στο να διαδοθεί στη νεολαία κάθε σάπια “αξία” του. Αυτό σημαίνει είτε εκτόνωση και βία στα γήπεδα και έξω από αυτά,  είτε μίσος για τον διπλανό που τυχαίνει να φοράει την φανέλα μιας άλλης ομάδας, είτε καταχρήσεις και ναρκοκουλτούρα. Όλα αυτά τα αδιέξοδα δηλαδή που αφήνουν αλώβητο ένα ολόκληρο σύστημα, που το ίδιο ευθύνεται για την αβεβαιότητα, την καταπίεση και την ασφυξία που βιώνουμε.

Ο κρατικός μηχανισμός που λένε ότι είναι ανίκανος απλά επιβεβαίωσε με την αδράνεια του ότι αδιαφορούν για τις ζωές μας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η αστυνομία σαν κομμάτι του είναι πολύ καλά οργανωμένη και συντονισμένη όταν πρόκειται να καταστείλει διαδηλώσεις, να κυνηγήσει αγωνιστές ή να μπουκάρει σε σπίτια του λαού για πλειστηριασμό. Ξέρουμε ότι αυτός είναι ο ρόλος της και ότι όπως υπηρετεί αυτό το σύστημα έτσι βάζει και πλάτες στα φασιστοειδή και τους μαχαιροβγάλτες.

Η δολοφονία αυτή όπως και οι υπόλοιπες δεν μπορούν παρά να μας προκαλούν οργή.

Αυτή όταν εκφράζεται τους τρομοκρατεί! Για αυτό στήνουν φασιστοειδή μορφώματα και τους δίνουν χώρο στο κοινοβούλιο, επιτρέπουν στον Κασιδιάρη και τον κάθε Κασιδιάρη να πλασάρεται ως αντισυστημικός και να ποτίζει με το ναζιστικό του δηλητήριο τα μυαλά της νεολαίας. Για αυτό και αφήνουν τους φασίστες ανενόχλητους να αλωνίζουν στα σχολεία και να τρομοκρατούν στις γειτονιές μας. Για αυτό και εντείνουν την πολιτική της φασιστικοποίησης! Διώκουν συνδικαλιστές, ρίχνουν πρόστιμα σε αριστερές οργανώσεις, κάνουν πολιτικές δίκες και ποινικοποιούν τους αγώνες και τις απεργίες του εργαζόμενου λαού. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν το πιο πρόσφορο έδαφος στους φασίστες να υπάρχουν και να παρεμβαίνουν εκεί που ζεί ο λαός και η νεολαία.

Θέλουν να μας πείσουν πως οι ζωές μας δεν αξίζουν, πως στο κάτω-κάτω υπάρχει η πιθανότητα ,την στιγμή που βρίσκεσαι σε μια γέφυρα κοντά στο γήπεδο της ομάδας σου ή απλά περπατάς στον δρόμο, να δολοφονηθείς!

ΟΧΙ! Οι ζωές μας αξίζουν και πρέπει να τις πάρουμε στα χέρια μας! Η οργή μας που ξεχειλίζει, είναι ανάγκη να γίνει οργάνωση και αγώνας! Ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα συνολικά που τον θρέφει. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς παρά να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!