ΒΟΛΟΣ | ΗΜΜΥ: Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις καταγγελίας τις ώρες των εξετάσεων στην κατειλημμένη σχολή των ΗΜΜΥ

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

Μετά από ένα μήνα και πλέον μαζικότατων Γενικών Συνελεύσεων και αγωνιστικών αποφάσεων για καταλήψεις και διαδηλώσεις, η συντριπτική πλειοψηφία του φοιτητόκοσμου έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Απ’ τη στιγμή που ξεκίνησαν αυτές οι κινητοποιήσεις, μοναδική έγνοια του συστήματος ήταν να τις καταστείλει και να κόψει απ’ τη ρίζα αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Αμόλησε τα ΜΑΤ στο κατειλημμένο ΕΜΠ να ανοίξουν τα κεφάλια των φοιτητών και στο ΔΠΘ για να τους προσαγάγουν. Φασίστες και μπάτσοι επιτίθονταν σε καταληψίες μαθητές. Τα τσιράκια της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και διαφόρων «ανεξάρτητων» κατεβάζουν απεργοσπαστικά πλαίσια ανοιχτής σχολής, τραμπουκίζουν και επιχειρούν να ανοίξουν καταλήψεις.

Αυτή τη στιγμή έχουν αλλάξει τακτική. Επιλέγουν την πιο «κομψή και ήσυχη» μέθοδο καταστολής, που δεν είναι άλλη απ’ την τηλεξέταση. Ένα μέτρο που στοχεύει μόνο στον εκφυλισμό του αγώνα μας, την απομαζικοποίησή του και την υπονόμευση των καταλήψεων. Ήδη με το ξεκίνημα των τηλεμαθημάτων στη σχολή μας έχει πέσει η μαζικότητα στις διαδηλώσεις και στις Συνελεύσεις μας.

Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των σχολών μας λένε να ξεχάσουμε τους αγώνες και να σκύψουμε το κεφάλι πάνω απ’ το βιβλίο. Μην ξεχνάμε ότι αυτοί άνοιξαν το ζήτημα της εξεταστικής καταθέτοντας αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα εν μέσω εξεταστικής για να το περάσουν ευκολότερα.

Ο αγώνας των φοιτητών βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Και για να μην εκφυλιστεί σε αυτή τη φάση χρειάζεται να καταδικάσουμε αυτές τις διαδικασίες. Να τις απονομιμοποιήσουμε και να γράψουμε τα μαθήματά μας σε χρόνο που θα αποφασίσουμε ως ΦΣ μετά το πέρας των νικηφόρων κινητοποιήσεων και αφού πάρουν πίσω αυτή την αντιδραστική τομή για τη δημόσια-δωρεάν παιδεία.

Να απέχουμε μαζικά και συλλογικά απ’ τις τηλεξετάσεις. Η αποχή δεν είναι μια ατομική απόφαση, που την παίρνει κάποιος μέσα στο σπίτι του μπροστά απ’ τον υπολογιστή του. Αλλά μια υπόθεση που αφορά όλο τον σύλλογο. Γι αυτό και καλούμε κάθε έτος την ώρα των αντίστοιχων τηλεξετάσεών του να στηρίξει την κατάληψη της σχολής μας, καταγγέλλοντας την διαδικασία. Κανένας μόνος μπροστά στην τηλεκαταστολή!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ