ΒΟΛΟΣ | Πολιτικοί Μηχανικοί: Καταγγελία για τον τραμπουκισμό μέλους της ΠΚΣ από τη ΔΑΠ

Με απόλυτη θρασύτητα, σήμερα το μεσημέρι, ομάδα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιχείρησε να σπάσει την κατάληψη των Πολιτικών Μηχανικών. Μάλιστα, η προσπάθεια αυτή διεξήχθη την ώρα που η πλειοψηφία των φοιτητών που συνήθως περιφρουρούν το χώρο και τις καταλήψεις του Πολυτεχνείου, βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης για την διεξαγωγή της φοιτητικής-μαθητικής διαδήλωσης!

Οι φωνές της Κυβέρνησης της ΝΔ μέσα στις σχολές, σαν ύπουλα και φοβικά στοιχεία της συστημικής αντίδρασης, τόλμησαν να εκμεταλλευτούν αυτή την έλλειψη μαζικής παρουσίας νεολαίας στο χώρο του Πολυτεχνείου εκείνη τη χρονική στιγμή, προσπαθώντας να «μπουκάρουν» στο κτίριο. Η διεξαγωγή της κατάληψης και απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης των Πολιτικών Μηχανικών, αναφορικά «δεν αναγνωρίστηκαν» από την κυβερνητική παράταξη, η οποία και επέλεξε να επιτεθεί, με απειλές και τραμπουκισμούς, σε μέλος της ΠΚΣ που είχε παραμείνει στο κτίριο για περιφρούρηση της κατάληψης του συλλόγου, και ο οποίος αναγκάστηκε να κλειδωθεί εντός του κτιρίου για να προστατευτεί.

Να σημειωθεί ότι η ΔΑΠ, με αδιάκοπους τακτικισμούς, έχει διαλύσει κάθε διαδικασία γενικής συνέλευσης του συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών ενώ, χθες, επέλεξε να αποχωρήσει από την προγραμματισμένη γενική συνέλευση για να μην παρθεί απόφαση. Ωστόσο, στο αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί σε κάθε φοιτητικό σύλλογο της πόλης, η διαδικασία κατάφερε να μαζικοποιηθεί με κόσμο άνω της ορισμένης απαρτίας και με ουσιαστική πολιτική ζύμωση, παίρνοντας απόφαση για συμμετοχή στις φοιτητικές κινητοποιήσεις!

Την ίδια στιγμή καταγγέλλουμε τη στάση της κυβερνητικής παράταξης ΚΑΙ στο τμήμα του Οικονομικού όπου, σε συμφωνία με το καθηγητικό κατεστημένο, ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα διακόπτονται ώρες νωρίτερα, ώστε οι φοιτητές να αποχωρήσουν από το κτίριο, και ώστε οι πόρτες να κλειδωθούν ενάντια στο κάλεσμα διεξαγωγής γενικής συνέλευσης και συζήτησης επιτροπής αγώνα στο χώρο της σχολής. Αποτέλεσμα ήταν ο εγκλωβισμός φοιτητών και φοιτητριών στο κτίριο του Οικονομικού!

Με την τρομοκρατία που επιστρατεύεται από τα τσιράκια της Κυβέρνησης στις σχολές που προσπαθούν να ανοίξουν τις καταλήψεις, από τις δυνάμεις καταστολής που εισβάλουν σε χώρους Ασύλου και χτυπούν φοιτητές, από το καθηγητικό κατεστημένο που εκβιάζει με τηλεεξεταστικές, από την λασπολογία που εξαπολύουν τα συστημικά ΜΜΕ – γίνεται ξεκάθαρο το στρίμωγμα της κυβέρνησης μπροστά στην αδιάκοπη κλιμάκωση των γενικών συνελεύσεων, καταλήψεων, διαδηλώσεων και αγώνα ενάντια στα σχέδια του συστήματος να διαλύσει την δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ούτε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε με συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις! Μπορούμε να νικήσουμε! Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!