Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση μέλους του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ και της Ομοσπονδίας Διοικητικών υπαλλήλων

Κάτω τα χέρια από τη δράση των σωματείων

Την Δευτέρα 12/2, μέρα τηλε-εξεταστικών για πολλά τμήματα του ΕΚΠΑ, το διοικητικό προσωπικό της σχολής, μετά από απόφασή τους από τη γενική συνέλευση του σωματείου τους,  έκανε συμβολικό αποκλεισμό στο κέντρο λειτουργίας και διαχείρισης δικτύου για μία ώρα, διακόπτοντας τις εξετάσεις πριν καν αρχίσουν.

Μετά από απόφαση της πρυτανείας, ξεκίνησε ΕΔΕ στα μέλη ΟΛΟΥ του ΔΣ του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της Συνέλευσης που πήρε την απόφαση και δύο από τα μέλη του ΚΣ του της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που είναι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ.

Το αποκορύφωμα όλης αυτής της εκστρατείας τρομοκρατίας ήταν η άμεση δρομολόγηση της απόλυσης του συμβασιούχου -επί 19 συνεχόμενα έτη- Δ.Α..

Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για μια εκδικητική πράξη. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για ΕΔΕ και, πόσο μάλλον για απολύσεις διοικητικού προσωπικού. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι δεν έχει ξαναγίνει απόλυση εργαζομένου στο δημόσιο για τη συνδικαλιστική του δράση.

Αποτελεί επίσης ακόμη μια απόδειξη για το πόσο πόσο σημαντικές είναι για το σύστημα στο χτύπημα των καταλήψεων, οι τηλε-εξετάσεις. Ότι δε θα ανεχτεί καμία αμφισβήτησή τους ούτε καν από τέτοιες συμβολικές ενέργειες. Έχει δείξει άλλωστε και το αντίστοιχο μίσος με την τηλεκπαίδευση  ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι κανένας πρύτανης και καμία ηγεσία δεν θα διστάσει, να απολύσει εργαζομένους για να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τον λαό.

Τον λαό που έχει δείξει έμπρακτα την υποστήριξή του στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών για δημόσιες και δωρεάν σπουδές, ενάντια στο σύστημα που λασπολογεί και διχάζει. 

Θέλουν να κρατήσουν χωρισμένους τους φοιτητές από τους εργαζόμενους (όπως φάνηκε και από την προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην πορεία της Δευτέρας), με φόβο να μην συγκροτηθεί ενιαίο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, που θα σπάσει τη γενικευμένη τρομοκρατία και θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και του συστήματος για την συνέχιση του τσακίσματος των δικαιωμάτων μας.

Αυτό δεν πρέπει να περάσει! Φοιτητές και εργαζόμενοι να βρεθούμε ενάντια στα σχέδιά τους για υπονόμευση των αγώνων μας, τις απολύσεις και τα πειθαρχικά!

Καμία απόλυση διοικητικού προσωπικού - Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους, τα σωματεία την συνδικαλιστική δράση

Κάτω η επίθεση των τηλε-εξετάσεων και της τηλεκπαίδευσης

Να μην περάσει το ν/σ Πιερρακάκη - Δημόσιες-δωρεάν σπουδές για όλους