Κάτω τα χέρια από το άσυλο και το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Καταγγέλουμε άλλη μία επίθεση της αστυνομίας σε χώρο ασύλου στο κτήριο της Νομικής και την προσαγώγη φοιτητών. Αφορμή για αυτή την επίθεση αποτέλεσε η κατάληψη στο κτήριο της ΝΟΠΕ από φοιτητές του α/α χώρου ενάντια στην γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση με τους φοιτητικούς συλλόγους των σχολών. Παρ’ όλες τις πολιτικές διαφωνίες που υπάρχουν με αυτόν τον χώρο στον τρόπο σκέψης και δράσης, που με την τακτική αυτή παρέκαμψαν μία σειρά φοιτητικούς συλλόγους, όργανα συλλογικής και οργανωμένης πάλης των φοιτητών, αλλά και την γενική συνέλευση της νομικής που ήταν καλεσμένη για σήμερα το μεσημέρι, αριστερά φοιτητικά σχήματα της σχολής, μαζί και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, αλλά και ανένταχτος κόσμος, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το κτήριο για να καταγγείλουν την περικύκλωση του από τις δυνάμεις καταστολής, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΕΛΤΑ και να υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο. Παρ’όλη την κινητοποίηση των φοιτητών οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να εισβάλλουν στο άσυλο και να συλλάβουν τους φοιτητές.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες πρακτικές. Πρόκειται για την επέκταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να καταστείλλουν τους φοιτητές και τα ξεσπάσματά τους. Ο ρεβανσισμός της κυβέρνησης σε βάρος των φοιτητών που τολμούν να αμφισβητούν αυτό το σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα φάνηκε από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων του φοιτητικού κινήματος Γενάρη-Φλεβάρη-Μάρτη, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ενδεικτικά παραδείγματα, ΜΑΤ να σπάνε καταλήψεις, που είχαν αποφασιστεί από γενικές συνελεύσεις, πρυτάνεις απειλούν συμφοιτητές μας με πειθαρχικές διώξεις για την συμμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις, αλλά και η επιβολή τηλε-εξεταστικής ως μέτρο καταστολής της κατάληψης. Έτσι και τώρα στην προσπάθειά τους να φιμώσουν τη νεολαία και την αλληλεγγύη που δείχνουν στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού βλέπουμε να σπάνε καταλήψεις και να συλλαμβάνουν φοιτητές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.


Το τελευταίο διάστημα είμαστε παρακολουθητές όχι μόνο της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, αλλά και ενός μαζικότατου ξεσπάσματος αλλήλεγγύης των φοιτητών σε διάφορες χώρες του κόσμου υπέρ του ηρωϊκού αγώνα της Παλαιστίνης έχοντας ως κοινό σύνθημα ΄΄Από την θάλασσα μέχρι τον ποταμό, κράτος ενιαίο Παλαιστινιακό΄΄. Αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι οι καταλήψεις σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ στο Columbia και το Yale, οι πολύ μαζικές διαδηλώσεις στην Ευρώπη, στην Αυστραλία, στον Καναδά παρ’όλη την άγρια καταστολή με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι φοιτητές το ξύλο, τα χημικά και οι συλλήψεις.
Στην ίδια ακριβώς λογική πρέπει να κινηθεί και οι φοιτητική νεολαία στην Ελλάδα. Κόντρα στις συστημικές δυνάμεις που βαφτίζουν την επίθεση του Ισραήλ αυτοάμυνα. Κόντρα στην ρεφορμιστική αριστερά η οποία με την λογική της ήττας που την διακατέχει δεν πιστεύει στις δυνάμεις του λαού και στις νίκες που μπορεί να πετύχει μέσα από τα συλλογικά του όργανα πάλης, προσπαθεί να τα αντικαταστήσει με άλλες πολύμορφες δράσεις λιγότερο επικινδύνες για το σύστημα, όπως καλέσματα σε ολονυχτίες. Στο παρελθόν αγώνες της νεολαίας αλλά και ολόκληρου του λαού έχουν καταφέρει να βάλουν φραγμό στην επίθεση του συστήματος σε λαϊκά δικαιώματα.Η τρομοκρατία και οι απειλές τους δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στον αγώνα που οφείλουμε να δώσουμε. Οι φοιτητές πρέπει να μπούμε δυναμικά στους φοιτητικούς μας συλλόγους, να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και να παρθούν πραγματικά αγωνιστικές αποφάσεις για καταλήψεις των σχολών και διαδηλώσεις.


• Η τρομοκρατία δεν μας σταματά
• Έξω η αστυνομία από τις σχολές
• Ανατροπή των νόμων Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη
• Λευτεριά στην Παλαιστίνη


Όλοι/ες στην διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη Τετάρτη 15/5, Πάρκο Ελευθερίας, 19:00μ.μ