ΧΑΝΙΑ | Κόντρα στους εκβιασμούς να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Σε μια σειρά σχολές πανελλαδικά έχει ανοίξει κύκλος συνελεύσεων και καταλήψεων προκειμένου να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και στο Πολυτεχνείο Κρήτης με αποφάσεις μαζικών συνελεύσεων οι φοιτητές δίνουμε αυτόν τον αγώνα, ενώ μας θέτουν μια σειρά εκβιασμούς (συνήθης τακτική των κυβερνήσεων να φέρνουν νομοσχέδια μέσα στις εξεταστικές). Στη χθεσινή συνέλευση μία αντίστοιχη προσπάθεια έλαβε χώρα. Η κυβερνητική παράταξη επιστρατεύοντας τα γνωστά αφηγήματα, κάλεσε την αστυνομία η οποία και ανταποκρίθηκε. Καταγγέλλουμε την παρουσία τόσο των ΤΑΕ έξω από το ίδρυμα όσο και αυτούς που την κάλεσαν. Είναι γνωστός ο ρόλος της αστυνομίας στην καταστολή των αγώνων (χαρακτηριστικά παραδείγματα στον συγκεκριμένο αγώνα το ΕΜΠ και το σχολείο της Κέρκυρας).

Βέβαια, η προσπάθεια τους δε σταματά εκεί. Αποχώρησαν από τη συνέλευση προκειμένου να την αμφισβητήσουν όπως και με περίσσιο θράσος έκανε ένας εκπρόσωπος της ΔΑΠ σε ανάρτηση του. Η αλήθεια είναι ότι 545 άτομα την αναγνωρίζουν και ακόμα περισσότερο αναγνωρίζουν το δικαίωμα τους να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που χτυπά το δικαίωμα τους στις σπουδές. Γιατί  όλοι αυτοί οι φοιτητές επέλεξαν να συνεχίσει η κατάληψη (καθώς όλα τα πλαίσια αυτό έθεταν). Γιατί κυρίως είναι ΔΙΚΑΙΟΣ ο αγώνας που δίνεται αυτή τη στιγμή και αυτό δε μπορεί να μας το αμφισβητήσει κανείς.

Σε συνέχεια όλων αυτών, ακολούθησε και η τελευταία(όπως και προηγούμενες) απόφαση της συγκλήτου, η οποία ανακοίνωσε ότι για ‘’πρακτικούς λόγους’’  δε μπορεί να πραγματοποιηθεί η εξεταστική! Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί πολιτική επιλογή, για την ακρίβεια εφαρμογή της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης. Από μεριάς μας ποτέ δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, καθώς ρόλος της είναι να υλοποιεί τις κατευθύνσεις του υπουργείου. Τις κλήσεις σε «διάλογο» με ανοιχτές σχολές θα τις χαρακτηρίζαμε υποκριτικές  από αυτούς που δηλώνουν αντίθετοι ή «ανήξεροι» του νομοσχεδίου  και ειλικρινείς από αυτούς που βλέπουν και θετικές πλευρές σε αυτό.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις δε διαπραγματευόμαστε το ΔΙΚΙΟ του αγώνα για την μη ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.  Οι εκβιασμοί να πέσουν στο κενό! Καλούμε κάθε φοιτητή να στηρίξει αυτόν τον αγώνα, να συμμετέχει στην κατάληψη, στις κινητοποιήσεις και δράσεις του συλλόγου. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ