ΞΑΝΘΗ | Ανταπόκριση από την κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/1 κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για ίδρυση ξένων ιδιωτικών σχολών στην Ελλάδα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Οικοτροφων Φοιτητών Ξάνθης, ο Διδασκαλικός Σύλλογος, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και υπόλοιπα σχήματα που συμμετέχουν στον Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης με ευθύνη της ΠΚΣ/ΚΝΕ μετά από ΔΣ που έγινε στις 10/1 δεν κατάφερε να έχει απόφαση. Η πρόταση που κατατέθηκε στα πρακτικά από την Πανσπουδαστική ήταν ένα σύνθημα με κάλεσμα,χωρίς ένα πολιτικό κειμενο που να εξηγεί περι τίνος πρόκειται η σημερινή κινητοποίηση. Για εμάς αυτό είναι κάτι που αποπολιτικοποιεί τον αγώνα και είναι χαρακτηριστικό για το ποσα βήματα θέλει αυτή η δύναμη να πάει μπροστά ο αγώνας ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και στην αναθεώρηση του Άρθρου 16.
Αυτή η κινητοποίηση ήταν ένα πρώτο βήμα, παρόλα αυτά χρειάζεται επίμονη προσπάθεια και αγώνα διαρκείας προκειμένου να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Με συγκρότηση στις Γενικές Συνέλευσεις, διαδηλώσεις καταλήψεις να βάλουμε φραγμό στα σχέδια που έχουν για την εκπαίδευση. 
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΏΝ ΞΑΝΘΗΣ 17/1 ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΑ ΠΡΟΚΆΤ.