ΑΘΗΝΑ| Ο αγώνας ενάντια στο έγκλημα του συστήματος να συνεχιστεί! (9/3, 12.30, Προπύλαια)

Όλοι στις 12:30 στα προπύλαια!
Να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στη δολοφονική πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης. Μια πολιτική που με το αίμα του λαού διογκώνει τα κέρδη του κεφαλαίου της ελληνικής και ξένης αστικής τάξης.

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν αποτελεί ένα τυχαίο δυστύχημα. Οι εργαζόμενοι του ΌΣΕ μιλάγανε εδώ και πολύ καιρό για ελλειπή μέτρα προστασίας που αφορούν την έλλειψη σύγχρονων υποδομών σε εξοπλισμό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Κανείς όμως δεν τους άκουγε. Επί δεκαετίες, οι κυβερνήσεις προωθούσαν το κομμάτιασμα και το ξεπούλημα του ΟΣΕ. Μείωναν το προσωπικό, άφηναν ασυντήρητες τις υποδομές, έκαναν τα στραβά μάτια στα κενά ασφαλείας. ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ πίεζαν διαρκώς για ιδιωτικοποίηση και μέτρα λιτότητας. Η Trenitalia έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση μετά την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η «δικαιοσύνη» υποτίθεται ότι ερευνούσε τα μέτρα ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν έφερε καμία αλλαγή. Τα ΜΜΕ αγνοούσαν τις εκκλήσεις των σωματείων, ενισχύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό απέναντι στις απεργίες.

Η πολιτική τους όπως είδαμε μας στέλνει στο θάνατο. Αυτή είναι άλλωστε και η ρίζα της πολιτικής που χτυπάει τα δικαιώματά μας ως φοιτητές. Υψώνει ταξικούς φραγμούς απέναντί μας, εντατικοποιεί τις σπουδές μας, μαυρίζει την προοπτική μας και μας στέλνει στην αγορά εργασίας με τους χειρότερους όρους. Λαός και νεολαία έχουν ξεχυθεί από την τετάρτη στους δρόμους απαιτώντας δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς. 8/3 η μεγαλειώδης διαδήλωση λαού και νεολαίας ήταν ελπιδοφόρα. Στη μαζική και οργανωμένη πάλη βρίσκεται η δύναμή μας, όχι στα κοινοβούλια και τη συνδιαλλαγή. Η προσπάθεια ορισμένων δυνάμεων να στοχοποιήσουν μεμονωμένα την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προκύπτει από αμνησία απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά από συνειδητή αναπαραγωγή κυβερνητικών αυταπατών. Το πρόβλημα είναι η πολιτική του συστήματος και όχι οι διαχειριστές του. Όταν ανακηρυχθεί και επίσημα η προεκλογική περίοδος είναι βέβαιο πως οι δήθεν σημερινοί επαναστάτες θα φύγουν απ το δρόμο για να ζητήσουν τους ψήφους. Αυτή άλλωστε είναι και η κατεύθυνση που προσπαθούν να χαράξουν μέσα στο κίνημα που έχει ξεσπάσει.

Να μην υποκύψουμε στις εκλογικές αυταπάτες που θα τάξει αύριο η κυρίαρχη αριστερά. Να μείνουμε στον δρόμο της πάλης και του αγώνα.

Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, ο αγώνας αυτός να συνεχιστεί!