Πυροβολισμοί έξω από την ΑΣΟΕΕ!

Πριν λίγη ώρα αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε στον αέρα, την ώρα που εκατοντάδες φοιτητές και άλλοι περαστικοί ήταν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ήταν μέσα σε περιπολικό και περνούσε από κοντά από συγκέντρωση που πραγματοποιούταν από άτομα του α/α χώρου. Αμέσως μετά, δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ βρέθηκαν στην Πατησίων, κοντά στις πύλες της ΑΣΟΕΕ.

Ο πυροβολισμός δεν οφείλεται σε κάποια "ελλειπή" εκπαίδευση των αστυνομικών. Δεν πρόκειται για "αυθαιρεσία" του συγκεκριμένου μπάτσου. Δεν πρόκειται για "μεμονωμένο περιστατικό". Αντίθετα, αυτές οι εικόνες που θυμίζουν άγρια Δύση είναι η εφαρμογή των εντολών που παίρνει η αστυνομία από την κυβέρνηση. Είναι έκφραση της δολοφονικής μανίας του συστήματος απέναντι στο λαό.

Είναι η πολιτική των νόμων κεραμεως  που θέλει την αστυνομία στις σχολές και την καταστολή μέσα στα αμφιθέατρα. Η πολιτική που θέλει τους φοιτητές τρομοκρατημένους και μακριά από τους αγώνες και τις συλλογικές διαδικασίες τους.

Πρόκειται για ωμό περιστατικό κρατικής τρομοκρατίας σε βάρος της νεολαίας και του λαού. Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα στο Άσυλο.

Καμία ΕΔΕ, κανένας υποτιθέμενος "εκδημοκρατισμός" των δυνάμεων καταστολής δεν πρόκειται να σταματήσει την κρατική τρομοκρατία. Μόνο οι μαζικοί και οργανωμένοι αγώνες μας μπορούν να βάλουν φραγμό στην καταστολή και να υπερασπίσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

 

Απαιτούμε να αποχωρήσουν τώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Κάτω η δολοφονική πολιτική του συστήματος!