ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Είμαστε όλοι και όλες συγκλονισμένοι από ένα ακόμη έγκλημα. Είμαστε συγκλονισμένοι από το ναυάγιο του πλοίου που μετέφερε πρόσφυγες από την Αφρική στην Ιταλία. Ήδη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100 ενώ φαίνεται πως στο πλοίο βρίσκονταν πάνω απο 750 άνθρωποι. Εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες, παιδιά και νέοι συνομήλικοί μας ήταν μέσα σε αυτό το πλοίο. Για μια ακόμη φορά οι κολασμένοι της γης γίνονται θύματα των εγκληματικών πολιτικών της Ελλάδας και της ΕΕ, με τα σκληρά μέτρα ‘’αποτροπής΄΄ της εισόδου προσφύγων στη δήθεν πολιτισμένη δύση. Με το έγκλημα αυτό γίνεται για άλλη μια φορά φανερή η απάνθρωπη φύση του καπιταλιστικού -ιμπεριαλιστικού συστήματος που γεννά πολέμους καταστρέφει χώρες και εξαναγκάζει τους λαούς να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Τους αναγκάζει να στριμωχτούν κατά εκατοντάδες σε σαπιοκάραβα και να κινδυνέψουν τη ζωή με τη ελπίδα μιας καλύτερης.

 

Είναι προκλητική η κήρυξη εθνικού πένθους. Είναι προκλητικό να μιλάνε για αλληλεγγύη αυτοί που κάνουν pushbacks και πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο, αυτοί που δολοφονούν πρόσφυγες στον Έβρο, αυτοί που στηρίζουν τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία με την αποστολή όπλων. Υπεύθυνοι για το έγκλημα είναι για άλλη μια φορά οι ιμπεριαλιστές που όπως ακριβώς και στον πόλεμο στην Ουκρανία δε διστάζουν μπροστά στο ξαναμοίρασμα των ζωνών επιρροής για να ενισχύσουν τα κέρδη τους να θυσιάσουν εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες ανθρώπους. Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που ψηφίζουν προσφυγοκτόνους νόμους, κάνουν πιο δύσκολη τη χορήγηση και φυλακίζουν τους πρόσφυγες στα διάφορα camps.

 

Καλούμε τους φοιτητές, τη νεολαία, όλο το λαό να δείξει την αλληλεγγύη του στους κατατρεγμένους. Μόνος τρόπος για να ζήσουμε είναι η οργάνωση και ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Με την ειρήνη και τη φιλία των λαών παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν την προσφυγιά. Παλεύουμε για να μην είναι η μεσόγειος και το Αιγαίο μια θάλασσα γεμάτη με κορμιά προσφύγων. Παλεύουμε για να γίνει η μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης και αλληλεγγύης, μια θάλασσα φιλίας για τους λαούς.

 

  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ