ΡΈΘΥΜΝΟ | Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι φοιτήτριας

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Aστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν χθες σε σπίτι και προσήγαγαν φοιτητές/τριες στο Ρέθυμνο, με πρόφαση συνθήματα που γράφτηκαν υπέρ της Παλαιστίνης σε τοίχους της πόλης. Την ίδια μέρα, προχώρησε η εφαρμογή πειθαρχικών σε 4 φοιτητές στην Πάτρα, με ποινή τον αποκλεισμό τους από την επερχόμενη εξεταστική του Ιουνίου. Το σύστημα, στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ενάντια στην αγωνιζόμενη νεολαία αλλά και σε όσους τολμούν να υψώσουν φωνή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μαζικές κινητοποιήσεις φοιτητών υπέρ του παλαιστινιακού λαού σε σημαντικά πανεπιστήμια της Αμερικής οι οποίοι δέχθηκαν την σκληρή καταστολή των κρατικών μηχανισμών απο το ξέσπασμα τους. Το σύστημα, που φοβάται την οργή της νεολαίας και το τι αυτή μπορεί να προκαλέσει, προσπαθεί να σωπάσει κάθε φωνή αντίστασης με κάθε τρόπο. Παρά τις εκατοντάδες συλλήψεις, τις προσωρινές αναστολές σπουδών και τις στοχοποιήσεις, οι φοιτητές δεν τρομοκρατήθηκαν. Αντίθετα, οι αντιδράσεις εξαπλώθηκαν και σε άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ ακόμα και σε άλλες χώρες, όπως σε αυτά του Παρισιού, της Ιταλίας και της Αυστραλίας.


Είναι ανάγκη, παίρνοντας δύναμη από τους χιλιάδες φοιτητές ανα τον κόσμο που βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν, να συνεχίσουμε και εμείς να εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα που δίνει ο λαός της Παλαιστίνης. Να αντισταθούμε στην κυρίαρχη πολιτική που μας θέλει σιωπηλούς απέναντι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Να καταγγείλουμε την συμμετοχή της χώρας μας με την αποστολή της φρεγάτας "ΥΔΡΑ" στην περιοχή και την στήριξη που παρέχει με κάθε τρόπο στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Να καταγγείλουμε την παρουσία των 2(!) αεροπλανοφόρων στο λιμάνι της Σούδας με χιλιάδες πεζοναύτες που θα έρθουν να "ξεκουραστούν" τις ημέρες των γιορτών προκειμένου να συνεχίσουν για τα πολεμικά σφαγεία. Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών παλεύοντας για μια ζωή με δικαιώματα και για ειρήνη με τους γύρω λαούς.


  • • Κάτω τα χέρια από τη νεολαία και τους αγώνες της!
    • Λευτερία στην Παλαιστίνη!
    • Έξω οι βάσεις και τα αεροπλανοφόρα!