Θεσσαλονίκη | Καταγγελία για την προσπαθεια καταστολής στη διαδήλωση της Πέμπτης 15/2 και την «πολιορκία του ΑΠΘ»

Καταγγέλλουμε τη μεθοδευμένη επιχείρηση της αστυνομίας να καταστείλει την σημερινή πορεία των φοιτητών (15/2) στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο σχέδιο Πιερρακάκη. Η παρουσία της αστυνομίας από την αρχή της πορείας ήταν προκλητική.

Ακολούθησε επίθεση στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων στην Αγίας Σοφίας και συλλήψεις φοιτητών! Αφού η πορεία έφτασε στο Α.Π.Θ. υπήρξε προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν το πανεπιστήμιο και να εισβάλλουν στο προαύλιο της Φιλοσοφικής όπου ξεκινούσε συντονιστικό γενικών συνελεύσεων στην κατειλημμένη σχολή.

Τα ΜΑΤ κινήθηκαν επίσης στη Νομική, τη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και αλλού πετώντας χημικά και κυνηγώντας φοιτητές. Η κυβέρνηση ενοχλημένη από τη συνέχιση και την επιμονή του φοιτητικού κινήματος να αντιστέκεται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, προσπαθεί να σπάσει τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις και τις συλλογικές μας διαδικασίες. Μάλιστα, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει επίδειξη δύναμης. Όμως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Θα απαντήσουμε με ακόμα πιο μαζικές καταλήψεις, διαδηλώσεις!
Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες!
Να αποσυρθεί το σχέδιο Πιερρακάκη!
Κάτω η πολιτική των ταξικών φραγμών!
Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους!
Κάτω τα χέρια από το Άσυλο, το Άσυλο ανήκει σε όλο το λαό!