ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/2

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη όπου δολοφονήθηκαν 57 άτομα το σύστημα συνεχίζει να αποδεικνύει πως δε νοιάζεται για τις ζωές και το μέλλον μας. Ο λαός και η νεολαία βγαίνουν στο δρόμο και αμφισβητούν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Εδώ και δύο μήνες οι φοιτητές κινητοποιούνται, με γενικές συνελεύσεις (πρωτόγνωρης μαζικότητας), καταλήψεις και μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στο ν/σ Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι αγρότες στήνουν μπλόκα ενάντια στην ακρίβεια και τις αντιαγροτικές πολιτικές, ενάντια στη νέα ΚΑΠ και τη γενικότερη επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ. Οι εργαζόμενοι στην Teleperformance κινητοποιούνται, απεργούν και διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στην Task-us και την ΕΚΕΤΑ κινητοποιούνται ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους και τις εργοδοτικές απειλές. Ο λαός και η νεολαία δείχνουν πως η επίθεση στις ζωές και τα δικαιώματά δε θα περάσει εύκολα.

 

Παράλληλα το σύστημα εντείνει την επίθεσή του.  Οι αντεργατικοί νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο οχτάωρο, την απεργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και όχι μόνο. Ο νόμος 4777 και ο νόμος πλαίσιο χτυπούν τα δικαιώματα των φοιτητών στις δημόσιες-δωρεάν σπουδές φέρνουν δίδακτρα, διαγραφές και πειθαρχικά, απόσπαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία. Η πολιτική των ταξικών φραγμών με την ΕΒΕ και την Τράπεζα Θεμάτων πετάει τους μαθητές από τα πανεπιστήμια και ο νόμος για την τεχνική εκπαίδευση πετάει τους μαθητές απ΄ τα σχολεία και τους κάνει φθηνό, εκμεταλλεύσιμο, χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό. Έχουν καταθέσει το νομοσχέδιο που επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και θα επηρεάσει άμεσα και τα δικαιώματα όσων σπουδάζουμε στα δημόσια με δίδακτρα, περισσότερη εντατικοποίηση των όρων σπουδών μας, περισσότερους ταξικούς φραγμούς, κατάργηση συνδικαλισμού και κατακερματισμό και υποβάθμιση των πτυχίων μας. Θέλουν να φέρουν το εθνικό απολυτήριο που για τους μαθητές θα σημάνει πανελλαδικές και στις 3 τάξεις του λυκείου.

 

Η επίθεσή τους δεν πρέπει να περάσει! Οι διεκδικήσεις που έχουν ξεσπάσει, των φοιτητών, των μαθητών, των αγροτών του υπόλοιπου λαού έχουν φοβήσει το σύστημα. Για αυτό και επιστρατεύει την καταστολή για να τους σταματήσει, για αυτό και στους φοιτητές επιβάλει τηλεεξετάσεις, για αυτό βγάζει τις απεργίες, τα σωματεία και τις συλλογικές διεκδικήσεις στην παρανομία.

 

Πρέπει να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα. Οι αγώνες των φοιτητών, των εργαζόμενων, όλου του λαού πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους. Οι διεκδικήσεις μας αφορούν τη ζωή και το μέλλον μας. Αφορούν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, των δικαιωμάτων όλου του λαού σε ζωή, σπουδές και δουλειά με δικαιώματα. Από κοινού πρέπει να παλέψουμε για:

 

  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ώστε να καλύπτουν το κόστος ζωής
  • Δημόσια – Δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς
  • Εργασιακά δικαιώματα
  • Πτυχίο με επαγγελματικά δικαιώματα – μοναδική προϋπόθεση για σταθερή δουλειά
  • Ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
  • Ενάντια στο ν/σ Πιερρακάκη και το νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση
  • Ενάντια στο εθνικό απολυτήριο
  • Ενάντια στα δίδακτρα, τις διαγραφές και τα πειθαρχικά

 

Μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες, τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις γενικές μας συνελεύσεις και τις καταλήψεις, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις θα απαντήσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική. Μέσα απ΄ τους συλλογικούς και ενιαίους αγώνες λαού και νεολαίας, φοιτητών και εργαζόμενων θα κατακτήσουμε σπουδές – δουλειά – ζωή με δικαιώματα

 

  • ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/2
  • ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ